• pondělí 20. ledna 2020
  • Martin Repper

Ženy Brnu nadělily sedmičku

V 15. kole první ligy přivítaly ženy Slezanu Valkyries Brno. A nevedly si vůbec špatně, svým soupeřkám nasázely hned sedm branek.

HK Opava – WHC Valkyries Brno 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Kubánková (Svobodová), 15. Gilíková (Maxnerová), 28. Kubánková (Svobodová), 31. Samohýlová, 41. Lesníková (Sládečková, Svobodová), 42. Pěluchová (Maxnerová) 53. Lesníková (Pěluchová).

Vyloučení 4:3.

Opava:Lasáková (Mrňková) – Gilíková, Sládečková, Repperová, Pěluchová – Lesníková, Krpcová, Horová, Samohýlová, Kubánková, Svobodová, Barvínková, Maxnerová. Trenér: Martin Repper, asistent: Petr Peš.

Martin Repper (trenér Opavy): „Po nešťastném utkání v Břeclavi bylo potřeba ženy připravit na to, že sezóna ještě není ztracená, a pořád je to v naších rukou se dostat do play – fff. Brno je soupeř, který umí překvapit, a sami jsme to v této sezóně zažili. Sice jsme hráli s 5. týmem tabulky, ale začátek utkání byl vyrovnaný. V půlce první třetiny jsme už soupeře přehrávali, ale vytěžili jsme jen 2 góly. Do druhé třetiny jsme nastoupili trochu nesoustředění a soupeř hru vyrovnal. Druhá půlka třetiny už byla jednoznačně v naší režii, ale opět jsme dali jen 2 góly. Třetí část jsme už jednoznačně ovládli a utkání dotáhli do vítězného konce. Máme trochu problém s koncovkou a strašně se nadřeme na gól. Holky musí celou hru zjednodušit a potom bude větší pohoda v zakončení.

V 16. kole zajíždíme do Uničova.