• sobota 01. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Opava má na dohled druhé místo, překazit plány bude chtít Slezanu Kopřivnice

Základní část aktuálního druholigového ročníku 2019/20 začíná psát svou poslední, pátou část. Opavští hokejisté do ni vstoupí duelem s Kopřivnicí, se kterou se jim letos poměrně daří a v obou domácích duelech brali tři body. Potvrdí Slezan dobrou domácí formu? Zápas startuje v sobotních 17 hodin.

Vyřazovací boje sice započnou až za nějakou dobu, dalo by se ovšem říct, že Kopřivnice hraje takové malé play-off celou sezónu. Výběr kouče Jaroslava Kofroně se totiž už od úvodních kol pohybuje okolo šestého místa, které jako poslední zaručuje postup do play-off. Aktuálně drží ISMM právě šestou pozici o bod před Ďábly z Nového Jičína, na osmý Žďár nad Sázavou je pak odstup o pár bodíků větší.

Důležité body zapsala Kopřivnice ve středu na ledě druhého Havlíčkova Brodu. Vyrovnaný duel rozsekl až v 59. minutě v přesilové hře Miroslav Marek a klub z města Tatrovek z výhry 3:2, domácím Bruslařům nepomohla ani závěrečná hra v šesti. „Myslím si, že dnes jsme vyhráli hlavně díky skvělému výkonu brankáře Hromady. Domácí byli lepší a měli tlak,“ hodnotil utkání trenér Jaroslav Kofroň.

Opavští ve středu dokonale využili havlíčkobrodské zaváhání a na ledě moravskobudějovických Žihadel vyhráli 4:3. V tabulce už Opavu od druhého Brodu, který v sobotu doma čeká Nový Jičín, dělí pouze bod.

Domácí lodivod Pavel Zdráhal si uvědomuje, že jeho tým s Kopřivnicí nečeká nic jednoduchého. "Kopřivnice aktuálně bojuje o play-off, my jsme ale třetí a máme na dohled druhé místo, takže motivace je pro nás obrovská. Pokud navážeme na domácí výkon s Havlíčkovým Brodem, tak věřím, že vyhrajeme,“ hlásí před utkáním opavský kouč.

Duel Slezanu s Kopřivnicí startuje v sobotních 17 hodin.