• pátek 07. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Slezan jede do Nového Jičína zlomit prokletí třetích třetin

Opavští hokejisté po domácím nezdaru s Kopřivnicí míří ven. Čeká je nejkratší možná cesta, Slezané se představí na ledě Nového Jičína, kde se jim letos vůbec nedaří. Podaří se Opavě v Jičíně na třetí pokus vyhrát? Zápas je na programu od sobotních 17 hodin.

Náš sobotní soupeř, který už dlouhá léta patří k druholigovým stálicím, se po celou sezónu pohybuje okolo šesté příčky, která jako poslední zaručuje postup do play-off.

V posledních dnech ovšem výběru trenéra Petra Macháčka začíná téct do bot. V lednu sice Novojičínští vyhráli čtyři utkání v řadě, v posledních dvou případech ale padli s celky z Vysočiny. Nejprve doma se Žďárem v poměru 4:3 následně prohráli 6:3 v Havlíčkově Brodu. To by samo o sobě nebylo takovou tragédií, jenže to by nesměla parádní formu chytit Kopřivnice, která vyhrála už pět posledních zápasů a sedmým Ďáblům odskočila už na rozdíl sedmi bodů.

Nakousli jsme porážku Nového Jičína v Havlíčkově Brodu a ještě u se k ní na chvíli vrátíme. V tomto utkání totiž o sobě v nedobrém světle dal vědět zkušený obránce Michal Krutil, který strčil do jednoho z rozhodčích a putoval předčasně do sprch. Dá se čekat, že dostane přísný trest, dost možná se už v letošním ročníku na ledě neobjeví.

Opava naposled prohrála na vlastním ledě 1:4 s Kopřivnicí a v Novém Jičíně tak bude chtít získat ztracené body zpět. Jenže na ledě Ďáblů se letos Slezanu absolutně nedaří, ze dvou zápasů nevyválčil ani bod. Přitom v obou případech ještě ve třetí třetině vedl, jenže kvůli nepovedeným závěrům Opava ani jednou body nedovezla.

„Musíme se v Jičíně vrátit k tomu, co nás zdobilo, a začít žrát led,“ nabádá trenér Slezanu Pavel Zdráhal. „V našem výkonu musí být bojovnost a zodpovědnost,“ doplňuje.

Sobotní zápas Slezanu v Novém Jičíně začíná v 17 hodin.