• čtvrtek 13. února 2020
  • Tomáš Chalupa

Opava jede do Hodonína potvrdit třetí místo

Opavští fanoušci si ve středu mohli oddechnout. Sedmý Nový Jičín totiž doma podlehl prvnímu Šumperku 1:5, díky čemuž už Slezan nemůže ani teoreticky vypadnout z elitní šestky. Základní část ale ještě ani zdaleka není u konce, Opavu hned v sobotu čeká zápas na ledě Hodonína, který je jedním ze soupeřů v boji o co nejlepší výchozí pozice ve vyřazovacích bojích.

Drtiči se aktuálně nachází na páté příčce druholigové tabulky. V letošní sezóně se v týmu Jihomoravanů odehrává spousta zvratů a změn – vyměněn byl trenér, elitní útočník Stanislav Balán v rozehrané sezóně odešel hrát slovenskou extraligu, aby se jen za několik týdnů do týmu vrátil. Vůbec celkově se kádr Hodonína během roku proměnil, tým opustil bek Čermák nebo útočník Finsterle, opačným směrem zamířila na střídavé starty zlínská omladina.

Baníkovci měli zatím nejlepší formu letošního roku v lednu, během kterého dokázali vyhrát v šesti z osmi případů. Mimojiné zvládli i zápas v Opavě, ze slezské metropole si odvezli 11. ledna dva body za výhru 2:3 po prodloužení. V poslední době už to ale taková sláva není.

Porážky v 4:2 ve Valašském Meziříčí a na ledě rozjeté Kopřivnice ještě mohou být pro hodonínské fanoušky stravitelné, méně spokojení už asi budou s posledním domácím vystoupením svých miláčků. Drtiči totiž ve středu nečekaně podlehli předposlednímu Žďáru nad Sázavou 0:4, což samozřejmě hraje do karet Slezanu. „Kdybychom hráli ještě dva dny, tak gól asi stejně nedáme. Jenom snaha prostě někdy nestačí. Žďár hrál chytře, dobře zezadu a po brejkových akcích trestal naše chyby,“ povzdechl si po utkání s Plameny trenér Drtičů Michal Konečný.

Oproti tomu Slezané sehráli své poslední utkání před týdnem a byla z toho důležitá výhra 4:2 v Novém Jičíně. Ve středu měli Opavští volný los a mohli tak sledovat průběžné výsledky ostatních zápasů. A ty pro Opavu nakonec dopadly skvěle. O zápasu Hodonína se Žďárem jsme již mluvili, navíc Jičín prohrál se Šumperkem, díky čemuž se Opava po dvou letech definitivně vrací do play-off.

I na ledě Drtičů ale budou chtít červenobílí uspět. „Jsou za námi, takže tam jedeme vyhrát,“ říká jasně útočník Bohumil Herman.

Zápas v Hodoníně je na programu v sobotu, netradičně už v 15:30.