• pondělí 20. dubna 2020
  • Tomáš Chalupa

Dražba dresu Petra Chalupy vynesla 13 tisíc pro nemocného Artura

Parádní gesto předvedl o víkendu obránce Slezanu Petr Chalupa. Nejprve věnoval svůj hraný dres do dobročinné aukce, pak navíc sám přispěl výraznou částkou.

Aukce se odehrávala pod záštitou charitativního spolku Fotbalový Anděl, který pořádá dražby dresů sportovců z celé republiky, přičemž veškerý výtěžek putuje na pomoc malém Arturovi. Ten bojuje se spinální svalovou atrofií.

„Byl jsem osloven Janem Holoušem, jestli bych se nechtěl zapojit do dobročinné aukce a zda bych nechtěl věnovat svůj dres. Známe už se spoustu let z fotbalu a jelikož se jednalo o pomoc na dobrou věc, neváhal jsem ani chvilku,“ vysvětluje dlouholetá opora Slezanu.

Chalupův dres se v nedělní aukci nakonec vydražil za pět tisíc korun. Další pětitisícovku přihodil opavský srdcař ze svého, tři tisíce přidal jeden nejmenovaný dárce. Celkem se tak vybralo třináct tisíc korun.

To, že se nakonec jeho dres vydraží za pět tisíc korun, Chalupa nečekal. „Mile mě to překvapilo. Je to samozřejmě dobře, protože Artur ty peníze potřebuje,“ ví jednatřicetiletý hokejista. „Jsem navíc rád, že se nám vybranou částkou dohromady podařilo překonat dres Stronatiho z Baníku,“ uzavřel s úsměvem velký fanoušek Slezského FC Opava.