• středa 29. dubna 2020
  • Tomáš Chalupa

Jakub Peslar z časových důvodů ukončil kariéru

Kabina Slezanu hlásí první oficiální odchod. Nejproduktivnější obránce Opavy v uplynulé veleúspěšné sezoně Jakub Peslar se ve svých teprve sedmadvaceti letech rozhodl z časových důvodů pověsit brusle na hřebík.

K nelehkému rozhodnutí Peslara dohnaly především časové důvody. „Člověk občas musí zvážit své priority a bohužel hokej ve druhé lize se nedá dělat na profesionální úrovni. Spojení rodiny s hokejem a prací je někdy velmi náročné a v mém případě se to dostalo do takové fáze, kdy hokej musel jít stranou,“ komentuje svůj konec hráčské kariéry borec, který v Opavě oblékal dres s číslem 23.

Peslar do slezské metropole přišel jako největší letní posila v roce 2019 a očekávání fanoušků do puntíku naplnil. Patřil k základním stavebním kamenům opavské defenzivy, z modré čáry také pravidelně režíroval přesilovky Slezanu. Celkem v červenobílém dresu stihl v 35 duelech 24 bodů za 8 branek a 16 asistencí. Jeho hokejový životopis je velmi pestrý, působil i v Havířově, Porubě, Kometě Brno, Břeclavi, Hodoníně nebo ve Žďáru nad Sázavou, kde je dodnes u tamních fanoušků velmi populární. Krátce si Jakub Peslar vyzkoušel i polskou nejvyšší soutěž v dresu Jastrzebie.

Jakubovi děkujeme za odvedené služby a přejeme mnoho štěstí a úspěchů v jeho „pohokejovém“ osobním životě.