• pondělí 04. května 2020
  • Tomáš Chalupa

Matyáš Daňa si v Havířově vyzkouší Chance ligu, Slezanu může vypomoct formou střídavých startů

Nejzářivější hvězda loňského výběru Pavla Zdráhala se vydává ve šlépějích bývalého kouče Slezanu. Brankář Matyáš Daňa podepsal smlouvu v prvoligovém Havířově, kde už v nakonec nedohraném ročníku 2019/20 několikrát formou střídavých startů plnil roli dvojky. Je ale možné, že se ještě v dresu Slezanu objeví, neboť střídavé starty bude mít pro nadcházející ročník naopak vyřízeny z Havířova do Opavy.

Daňa do Opavy přišel v létě roku 2019 ve dvaceti letech po konci ve vítkovické juniorce. „Plný nadějí jsem se začal rozhlížet po angažmá v mužském hokeji. První rozhovory s představiteli okolních klubů mi ale rychle vzaly vítr z plachet. Všude jsem slyšel to samé – my už gólmany máme,“ vzpomíná talentovaný brankář na strastiplné období. „V Opavě se mi dostalo záchranného kruhu od pana Janečka, který mi jako jediný dal možnost přijít se ukázat.“

Ve své první sezoně v červenobílém dresu Daňa vytvořil vyrovnanou brankářskou dvojici s Michalem Waneckim, v té druhé už pak byl neotřesitelnou jedničkou a měl lví na tom, že Opava zakončila základní část na druhém místě. Celkem za Slezan Matyáš odchytal 59 utkání.

„Dva uplynulé roky, kdy jsem v Opavě působil, mne naplnily láskou k hokeji a rozhodně na ně budu často rád vzpomínat, ať už mě hokej v budoucnu zavede kamkoliv. Velké poděkování z mé strany patří fanouškům, spoluhráčům, realizačnímu týmu a také klubovému vedení,“ loučí se Daňa s Opavou.