• pondělí 21. září 2020
  • Tomáš Chalupa

Dva zápasy, šest bodů. Ženy vyhrály v Uničově

Ženy ve druhém kole zajížděly na horký led Uničova. Po pohodové výhře v prvním kole s Prostějovem to měla být ta pravá prověrka, jak jsou naše hráčky na sezónu připraveny. Po oboustranně rychlém hokeji nakonec putují za výhru 4:2 tři body do Slezska.

HC Uničov - HK Opava 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 45. Molerová , 58. Pavlíčková - 7. Svobodová (Matějová), 33. Matějová (Veselá), 48. Matějová (Svobodová), 59. Svobodová (Matějová)

Vyloučení: 3:6.

Střely na branku: 25:21.

Opava: Jeřábková – Šoltysová, Repperová, Pěluchová, Barvínková – Krpcová, Horová, Lesníková, Veselá, Svobodová, Matějová, Mudráková, Baslová, Gilíková. Trenér: Martin Repper. Martin Repper: „Do Uničova jsme jeli s respektem k soupeři, který před letošní sezónou posílil a je horkým favoritem. Přesně jak jsem předpokládal, hrál se hodně rychlý hokej a šance byly na obou stranách. Díky golmance Jeřábkové jsme první třetinu vyhráli. Do druhé třetiny jsme převzali otěže a byli jsme lepším týmem a podařilo se navýšit skóre. Do třetí části jsem holky nabádal, aby si daly pozor, že soupeř to tak lehce nevzdá a i když se Uničovu podařilo dvakrát přiblížit na rozdíl jednoho gólu, tak jsme vždy reagovali a znovu odskočili na dva góly. Ženám chci poděkovat, jak k utkání přistoupily a soupeři pogratulovat k předvedenému výkonu.“

Další utkání Opavačky čeká v sobotu 26. září od 14:15 hod, kdy na domácím ledě přivítají tým Cherokees Brno.