• sobota 10. října 2020
  • Tomáš Chalupa

Poslední zápas před pauzou. Slezan se ve Znojmě pokusí o malý zázrak

Slezan dnes čeká jeden jednoznačně nejtěžší možný soupeř východní skupiny. Opavané se vydávají do Znojma, které je jasným favoritem celé druhé ligy. Podaří se souboru trenéra Aleše Tomáška malý zázrak a ukořistí v orlím hnízdě nějaký ten bodík? Zápas je na programu od 17:30.

Znojmo se do českých soutěží vrátilo po loňské nedohrané sezoně, především kvůli nejistotě z šíření nemoci Covid-19. Posledních devět sezon odehráli Orli v mezinárodní EBEL lize, kde byla jejich největším úspěchem účast ve finále sezony 2015/16, ve kterém nakonec podlehli rakouskému Salzburgu 4:2 na zápasy.

Od té doby už ale uběhlo hodně času a dnes jsou Znojemští druholigoví, i když kádr je svou úrovní zcela jinde. Jména jako Anthony Luciani, Vojtěch Němec, Tomáš Svoboda nebo Mikko Vainonen soupeřům musí nahánět doslova hrůzu. Luciani v loňské sezoně se 62 body ovládl loňské bodování EBEL ligy, bek Vainonen má zkušenosti se stejnou soutěží, zahrál si i finskou Liigu či německou DEL. Čtyřiatřicetiletý Němec měl ještě loni 24 bodů v Plzni. A takhle bychom mohli pokračovat dále. Síla znojemského kádru je prostě nezpochybnitelná.

Asi nikoho tak nepřekvapí, že Znojmo po čtyřech odehraných zápasech okupuje nejvyšší příčku neúplné tabulky. Orli mají plný počet bodů při skóre 21:6. Naposledy doma celek vedený panem Miroslavem Fryčerem rozstřílel Bobry, kteří si odvezli nálož osmi branek.

Je tak jasné, že Slezan může k bodovému zisku na jihu Moravy dovést jedině kvalitní defenziva. Tu Opava rozhodně nepředvedla ve třetí třetině posledního zápasu s Kopřivnicí, kdy Slezané promrhali dvoubrankové vedení a nakonec prohráli 2:4. To ale bylo před více než dvěma týdny, od té doby kvůli nákazám v týmech Velkého a také Valašského Meziříčí nehráli.

Z důvodu vládních nařízení se duel v Nevoga areně odehraje bez přítomnosti diváků. „V současné době si prostě do Znojma jedeme hlavně zahrát hokej. Může se klidně stát, že to bude náš poslední zápas v sezoně, takže si jej chceme užít,“ hlásí upřímně centr Slezanu Jan Štindl.

Dobrou zprávou je, že Slezanu můžete fandit alespoň skrze živý přenos, který připravil znojemský klub. Pomyslná vstupenka stojí 50 Kč a koupit si ji můžete pod tímto odkazem..