• pondělí 12. října 2020
  • Tomáš Chalupa

Ženy Slezanu o víkendu přehrály Brno

Ženy Slezanu mohly po nucené pauze ve čtvrtém kole konečně naskočit do soutěžního zápasu. V pátém kole 1. ligy na domácím ledě přivítaly tým WHC Valkyries Brno, který přehrály 10:3.

HK Opava – WHC Valkyries Brno 10:3 (4:1, 3:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Matějová, 15. Matějová (Pěluchová), 15. Svobodová (Baslová), 17. Baslová (Lesníková), 24. Matějová (Gilíková), 25. Baslová (Lesníková, Krpcová), 26. Svobodová, 49. Maxnerová, 50. Svobodová (Baslová), 53. Baslová (Lesníková, Pěluchová) - 14. Kurtaničová, 42. Vodičková, 51. Záňová.

Vyloučení: 2:3.

Střely na bránu: 38:14.

Opava: Mrňková – Šoltysová, Repperová, Pěluchová, Maxnerová – Krpcová, Horová, Lesníková, Svobodová, Matějová, Baslová, Gilíková, Maliňáková. Trenér: Martin Repper.

Martin Repper (trenér Opavy): „Po čtrnácti dnech jsme konečně nastoupili do zápasu a v první třetině bylo vidět, že nám chybí herní pohoda. Holky tolik nebojovaly o puk a netlačily se do brány. Sice jsme první třetinu vyhráli 4:1, ale v kabině jsme si museli říct, jak začít bojovat. Druhá třetina už byla podle mých představ a herní obraz se úplně změnil. Na začátku třetí třetiny jsme měli lehký herní výpadek, dostali jsme se pod tlak soupeře, který hned na začátku přidal druhý gól. Byly tam z naší strany i nějaká vyloučení, ale paradoxně se nám podařilo při vlastním oslabení dát dvě branky. Chtěl bych poděkovat celému týmu za výkon a doufám, že nucená pauza nebude trvat dlouho a brzo budeme moci pokračovat jak v tréninku, tak v zápasech.“