• pátek 08. října 2021
  • Tomáš Chalupa

Slezan jede do Velkého Meziříčí, po třech porážkách chce zabrat

Po výborném začátku sezony se v posledních třech kolech opavští hokejisté trošku trápí. Tři porážky v řadě mírní alespoň fakt, že dvě z nich přišly až po základní hrací době. Teď už by ale Opavští potřebovali zabrat, ve Velkém Meziříčí je ale nečeká vůbec nic jednoduchého.

Velké Meziříčí patří k příjemným překvapením letošní sezony. Celek z Vysočiny se do druhé ligy vrátil před loňským ročníkem, předtím hráli borci z Vysočiny dlouhých jedenáct let pouze krajský přebor. Když pomineme kratičkou sezonu 2020/21, ve které se odehrálo jen několik zápasů, jedná se zatím o návrat více než vydařený. Mužstvo vedené koučem Karlem Vejmelkou dokázalo z prvních šesti kol vytřískat hned dvanáct bodů a chvíli se dokonce vyhřívalo na čele druholigové tabulky.

Velký podíl má na tom nejproduktivnější hráč týmu David Horký. Toho si můžete pamatovat mimo jiné i z dresu moravskobudějovických Žihadel, kde patřil několik let k tahounům. Ve Velkém Meziříčí tomu není jinak, Horký už má sedm bodů za čtyři góly a tři nahrávky. Daří se i Ondřeji Malcovi (3+3), který odehrál spoustu sezon v Třebíči a Jihlavě. Pozadu nezůstává ani další útočník Tomáš Střecha (3+2). Ten pro změnu dlouho nastupoval za Žďár nad Sázavou.

Poslední dvě vzájemná utkání Opavy s Velkým Meziříčím se datují do roku 2008. Tehdy z nich bodově úspěšnější vyšli Slezané, kteří doma vyhráli 1:0 díky brance Grofka. Na ledě Horáků pak Slezan prohrál 3:2 v prodloužení.

Opavě se v posledních zápasech nedaří především střelecky. Svěřenci trenéra Aleše Tomáška zahazují tutovky a výsledkově na to doplácí. Za poslední tři duely se jim podařilo vstřelit pouze tři branky, což je málo. Naposledy ale Slezan vyválčil alespoň bod s Valašským Meziříčím, i když ještě deset minut před koncem prohrával 0:2. V posledních minutách se sice Opava dočkala vyrovnání po brankách Rouska a Šindelářem, v prodloužení byl ale šťastnější Valmez.

Vyjde Opavě druhá část meziříčského dvojboje lépe a přivezou Opavští z ledu Horáků důležité body do našlapané tabulky? Utkání začíná v sobotu od 17:30.