• čtvrtek 13. ledna 2022
  • Redakce | FOTO: Karel Švec, Český hokej

Skvělá zpráva! Klára Hymlárová si zahraje na olympiádě

České hokejistky suverénně prolétly olympijskou kvalifikací v Chomutově a poprvé v historii se představí na olympiádě. Na únorovém turnaji pod pěti kruhy obleče nejcennější dres také odchovankyně opavského Slezanu Klára Hymlárová.

Šikovná útočnice původem z Otic si v Česku kromě Opavy zahrála také za Karvinou. Posledních pět let nastupuje v zámořských soutěžích.

Dvaadvacetiletá hokejistka nejprve působila v kanadské Ontario Hockey Academy Tardiff, poslední tři sezony nastupuje v prestižní NCAA za St. Cloud State University.

Někdejší kapitánka národního týmu do 18 let patří navzdory ke svému věku k dlouholetým oporám seniorské ženské reprezentace.

„Klárka je skrytým talentem a hráčkou světové třídy, která se musí naučit ukazovat to, co umí. Naučit se to prodat. Je to naprosto neodmyslitelná členka týmu. Má fantastický forčeking i bekčeking. Umí vystřelit z jedničky, má perfektní nahrávku, umí získávat puky pod hokejkami,“ říká o Hymlárové kouč českých hokejistek Tomáš Pacina.

„Je budoucností českého ženského hokeje. Jinak je klidná, možná až moc skromná, ale nesmírně inteligentní holka,“ dodává jedním dechem.

Na olympiádě v Pekingu nebude scházet ani bývalý opavský obránce Jakub Peslar, jenž u ženské reprezentace působí coby asistent trenéra Paciny.

Gratulujeme k nominaci a přejeme hodně štěstí!

Nominace české reprezentace žen na ZOH 2022

Brankářky:
Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Valašské Meziříčí), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Samantha Kolowratová (Brynäs, Švédsko), Dominika Lásková (Merrimack College, NCAA), Tereza Radová (Göteborg, Švédsko), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko).

Útočnice:
Kateřina Bukolská
(Leksand, Švédsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, NCAA), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě Vermont University, NCAA), Noemi Neubauerová (Colgate University, NCAA), Alena Mills (Vanke Rays Šen-Čen, Čína), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Lenka Serdar (Linköping, Švédsko), Tereza Vanišová (Leksand, Švédsko).