• neděle 16. ledna 2022
  • Tomáš Chalupa

Dominik Piták hrdinou Slezanu, se Žďárem vychytal dva body

Sobotní zápas opavskému Slezanu vůbec nevyšel. Přesto Opavští z duelu se Žďárem nad Sázavou brali dva body. Děkovat za to červenobílí mohou především svému brankáři Dominiku Pitákovi, který musel v zápase likvidovat jednu střelu za druhou, nakonec mu vyšly i nájezdy, po kterých Opava vyhrála 4:3.

Dominiku, jak jste z branky viděl zápas se Žďárem? Rozhodně Opava lepším týmem nebyla.

S výsledkem jsem relativně spokojený, zvláště vzhledem k průběhu zápasu. Bohužel se nám nesešlo moc věcí, ale to už tak holt někdy bývá. Dva body pro nás mají cenu zlata.

Přitom už v úvodu jste šli po úniku Horného do vedení, jenže Žďár byl jasně lepší. Co bylo špatně?

Úplně nevím, čím to přesně bylo, já mám přeci jen svou práci v bráně (úsměv). Ale jak říkám, prostě nám to z nějakého důvodu nefungovalo, hra z naší strany nebyla vůbec dobrá. Výsledek ještě naštěstí pro nás dopadl dobře.

Jak jste vnímal práci defenzivy? Hrubek tam bylo poměrně hodně.

Nesváděl bych to jenom na beky, protože bránit musí celé mužstvo. Je však pravda, že jsme vzadu měli místy chaos.

Hodně horko vám muselo být především ve druhé třetině, kdy jste byl v neustálé permanenci.

Je pravda, že jsem si zachytal suprově. Žďár měl šancí opravdu hodně a lítalo to na mě ze všech stran, ale jsem tam od toho, abych něco pochytal. Teď ten zápas vyšel mě v brance a klukům přede mnou ne, ale příště to může být naopak.

Paradoxně jste však po druhé třetiny díky šťastné brance Thiela a dělovce Krupy vedli 3:1. Věřil jste, že už zápas dotáhnete?

Neříkal jsem si, že už by to mělo být v pohodě, nicméně jsem samozřejmě byl rád, že nám to tam spadlo. Celou třetinu jsme byli zavření a pak nám to tam dvakrát spadlo, byl jsem rád, že máme alespoň nějaký náskok. Doufal jsem, že už to uhájíme, bohužel jsme ale soupeře nechali vyrovnat, což nás mrzí. Pro lidi to asi bylo zajímavé, ale radši by určitě viděli výhru za tři body.

Jak jste viděl nájezdy? Opavští střelci se činili, vy jste naopak všechny zlikvidoval.

Nájezdy na tréninku hodně trénujeme, takže mě nemůže nic překvapit. Kluci naštěstí dali a já se budu opakovat, ale chytání je mou prací. Jsem samozřejmě rád, že nám to vyšlo.

Pozvali vás spoluhráči alespoň na večeři? Za body mohou vděčit vám.

Ne, to ne (smích). Ale něco v šatně na mou osobu proběhlo, kluci jsou rádi, že jsem pomohl.

Jak vidíte situaci v tabulce? Vypadalo to, že budete hrát o čtvrté místo, nakonec ale ještě můžete skončit i třetí…

Vypadalo to tak. Určitě by bylo lepší, kdybychom skončili třetí, teď ale hlavně potřebujeme setřást Kometu, abychom měli nějaký klid.

Co říkáte na sobotní atmosféru? Lidí bylo nejvíce v sezoně, fanoušci hlasitě povzbuzovali.

Je to super, jsme za to strašně moc rádi. V poslední době lidí začíná chodit více, za což jsme strašně moc vděční. Doufám, že tomu tak bude i nadále. Sice jsme teď nenabídli úplně atraktivní podívanou, ale příště to určitě bude z naší strany lepší. Lidem patří velký dík. Tímto musím také poděkovat taťkovi a přítelkyni, kteří mě obrovsky podporují.

Ve středu hrajete v Novém Jičíně, co od zápasu čekáte?

Mě se proti nim chytá strašně dobře, hrajeme spolu vyrovnané zápasy a moc gólů nedostáváme. Věřím, že se nám podaří zvítězit, abychom si zase pozici v tabulce trochu upevnili.