• čtvrtek 29. září 2022
  • Tomáš Chalupa

Slezan si jede do Žďáru nad Sázavou spravit chuť po Kopřivnici

Zapomenout na debakl a ukořistit na daleké Vysočině nějaký ten bodík. S takovým cílem jedou opavští hokejisté do Žďáru nad Sázavou, kde se v rámci třetího druholigového kola střetnou s tamními Plameny. Utkání je na programu v sobotu od 17:30.

Opavští si budou chtít spravit reputaci po středečním nevydařeném duelu na ledě Kopřivnice. Tam sice zápas neměli úplně špatně rozehraný a po dvaceti minutách byl stav 2:2, ve druhé třetině ale Slezan předvedl dokonalý kolaps a prohrál ji 5:1. V poslední dvacetiminutovce už červenobílí neměli na zvrat psychické ani fyzické síly, zápas nakonec skončil 9:4. Slezany sráželo především obrovské množství dvouminutových trestů, kterých napáchali hned patnáct.

Kromě výsledku určitě trenéra Tomáška nepotěšil ani fakt, že utkání nedohrál centr první formace Tomáš Káňa, jehož sobotní start je zatím nejasný. „Má natažené tříslo, doufáme, že to bude dobré. Teoreticky dohrát mohl, ale za rozhodnutého stavu nemělo cenu jej tam ve třetí třetině dávat,“ podotkl šéf opavské lavičky na adresu svého nejzkušenějšího plejera.

Určitě by se žádný z opavských fanoušků nezlobil, kdyby sobotní střetnutí skončilo stejně, jako poslední vzájemné měření sil z ledu Plamenů. 12. února totiž na Bouchalkách Opava vyhrála jednoznačně 7:1 a de facto se tehdy díky tomu udržela v boji o play-off. Dvěma góly se tehdy blýskli Wolf s Kadulou, po jedné trefě přidali Vojtovič, Šindelář a Buršík.

V kádru Plamenů přes léto k nijak zásadním změnám nedošlo, parta okolo Lukáše Bureše, Martina Lojka, Martina Plevy, Tomáše Chlubny a spol. zůstala víceméně pohromadě. K ním navíc přibyla jedna staronová tvář, kterou dobře znají i fanoušci Opavy.

Jakub Peslar v dresu Slezanu (Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Dres Plamenů totiž bude v letošní sezoně oblékat zadák Jakub Peslar. Ten se k hokeji vrací po dvou letech, přičemž v ročníku 2019/20 nastupoval za Slezan. Momentálně působí především jako skills coach ženské hokejové reprezentace a Žďáru bude vypomáhat ve volném čase. Jakub je velkým oblíbencem místních fanoušků, kterým radost rozdával už dva roky v minulosti.

„Nelze ani popsat, jak moc se těším do Žďáru! Snad mi to vyjde už brzy se ukázat před domácími fanoušky, kterých si nesmírně vážím. Nedávno jsem přednášel ve Žďáru trenérům z kraje a měl s místními žáky ukázkový trénink a Burák (Lukáš Bureš, pozn. redakce) mě vzal na skok do kabiny a zastesklo se mi," svěřil se Peslar před začátkem sezony klubovému webu.

V prvních dvou kolech i s ním v sestavě nejprve Plameny prohrály 7:1 v Kopřivnici, ve druhém kole se radovaly z výhry 4:3 na ledě SHKM Hodonín. Stejně jako Slezan tak mají borci z Vysočiny tři body. Který z týmů svou sbírku rozšíří v sobotu? Zápas na Bouchalkách začíná v 17:30.