40. kolo, sobota 26. 1. 2008

HC Sareza Ostrava

6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 10. Jelšík (Bartoš V., Pindur), 14. Bartoš M. (Mocek, Mikula), 17. Ciupa (Mikula, Kopáč), 24. Jelšík (Mikula, Bartoš M.), 35. Jelšík (Řezáč), 43. Mocek (Mikula, Bartoš M.) - 11. Wolf (Chalupa), 39. Mlýnek (Blaga), 57. Grofek (Tošenovjan). Rozhodčí: Husička - Langer, Dočkal. Vyloučení: 13:11, navíc Ciupa, Měkýš (oba SAR) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 39:58. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.

Gleich - Měkýš, Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Poláček, Černák - Ciupa, Bartoš M., Řezáč, Mocek, Mikula, Hanke, Kopáč, Bartoš V., Jelšík, Široký, Zimmer.

Trenčan - Vitásek, Kukla, Plachký, Gulda, Planovský, Tichý, Božilov - Tošenovjan, Herman, Šafár, Čermák, Dohnal, Grofek, Wolf, Chalupa, Blaga, Mlýnek.

Utkání začali lépe hostující hráči, když již ve druhé minutě dokázali ze svého tlaku vytěžit výhodu přesilové hry. Ovšem v té domácí Sareza Opavany k ničemu nepustila svou velmi dobrou obrannou hrou. Ve 4.minutě pálil z těžkého úhlu Jelšík, ale gólman Trenčan byl rád, že kotouč udržel před brankovou čárou, a tak zachránil svůj tým od úvodní branky v jeho síti. Se šancemi se najednou jakoby roztrhnul pytel, více šancí však bylo přece jen k vidění před brankou Opavy. Své velké příležitosti však nedokázali Ciupa, Černák ani Bartoš využít. V minutě osmé se ocitl v další velké příležitosti Mocek, ale Trenčan předvedl famózní zákrok. O minutu později zahrozili také hosté, ale Wolf s Chalupou nedokázali využít toho, když byli osamoceni před ležícím Gleichem. V čase 9:13 byla k vidění první akce, která vedla ke gólu – po několika střelách na Trenčana nakonec nedal opavskému gólmanovi šanci Ivo Jelšík. Vyrovnání však přišlo velmi brzy, již v čase 10:20 vypálil z pravého kruhu Petr Wolf, jehož tvrdá střela vymetla všechny pavučiny v Gleichově svatyni. V minutě 14. se řítil sám na hostující branku domácí útočník Mikula, který však opět nechal vyniknout skvělého Trenčana. V čase 13:51 domácí ale přece jen druhou branku vstřelit dokázali, když Martin Bartoš měl mezi kruhy mnoho prostoru k tomu, aby mohl vypálit ideálně umístěnou technickou střelu na branku Trenčana. V čase 16:31 se domácí dočkali třetí branky, když ve hře čtyři na čtyři dokázal uniknout hostující obraně Jakub Ciupa, který naznačil střelu, čímž si položil gólmana a krásným blafákem nakonec nedal Trenčanovi šanci. Do konce úvodní části se již nic podstatného nestalo, a tak Sareza Ostrava vedla po dvaceti minutách nad Opavou 3:1.

Ve druhé třetině byl hlavním aktérem na ledě rozhodčí Husička, který hru neustále kouskoval častým pískáním faulů. A tak není se čemu divit, že domácí hráči měli po osmadvaceti minutách již deset vyloučených hráčů! Vzhledem k tomu, že hráli hosté úvodních deset minut téměř permanentně s výhodou jednoho či dvou hráčů v poli, tak si mnoho gólových šancí vypracovat nedokázali. Ve 23. minutě našel Herman ideálně u tyče Planovského, který však nedokázal trefit prázdnou branku. V čase 23:52 si najel s kotoučem až před Trenčana Ivo Jelšík a z blízkosti gólmana dokázal zvýšit již na 4:1 pro domácí. Ve 29. minutě nedokázal v oslabení trefit pro změnu prázdnou branku domácí Mikula. O chvíli později se řítil na hostující branku opět Mikula, ale neměl již dostatek sil něco vymyslet, a tak pouze vystřelil do připraveného gólmana Opavy. Ve 34.minutě se snažil šikovně překvapit Trenčana Ciupa, ale jeho pokus o vyjetí zpoza branky a zasunutí kotouče k tyči mu nevyšel. V čase 34:41 se řítil dnes již poněkolikáté na hostující branku Ivo Jelšík, který parádní střelou pod víko branky zvýšil již na 5:1. I přesto, že hosté protestovali, že se o branku nejedná, tak hlavní rozhodčí Husička branku nekompromisně uznal. Ve 36. minutě se před Gleichem ocitl Blaga, ale domácí gólman předvedl opět velmi dobrý zákrok. O minutu později unikal po křídle tentýž hráč, ale jen těsně netrefil brankový prostor. V čase 38:48 se již hosté přece jen dočkali, a to ve vlastním oslabení, když Blaga našel parádně na druhé straně Michala Mlýnka, který nedal Gleichovi žádnou šanci. Po dvou třetinách nervózního utkání tak domácí Sareza vedla již rozdílem tří branek, a to 5:2.

Ve 42. minutě se naskytla výhoda dvojnásobné přesilovky také domácím. V čase 42:30 toho domácí dokázali patřičně využít, když na konci parádní akce na jeden dotek stál do prázdné branky zakončující Ivo Mocek. Ve 44. minutě stál mezi kruhy zcela osamocen Blaga, ale Gleich ho opět skvělým zákrokem vychytal. Ve 47. minutě zatápěl před brankou Gleicha Herman, ale domácí gólman si svou branku dokázal pohlídat. O dvě minuty později nedokázal trefit úplně prázdnou branku v další přesilové hře hostí Tošenovjan. V dalších minutách nebyl k vidění příliš krásný hokej, spíše se jen tak dohrávalo a ani jeden z celků si nedokázal vytvořit žádné šance. Až v 55. minutě Opava nevyužila opět další vyloženou možnost, když Božilov nedokázal přehodit ležícího Gleicha. Na druhé straně zase stála poloodkrytá branka před Mockem, ale než vystřelil, tak se Trenčan stačil přesunout k tyči a zneškodnit tak jeho pokus. V čase 56:57 se hosté dokázali prosadit potřetí, když Tošenovjan střílel z levého kruhu a Gleich jeho pokus vyrazil pouze k Tomáši Grofkovi, který ležícího gólmana dokázal překonat. V poslední minutě ještě trefil opavský Gulda tyč. Výsledek utkání se již ale neměnil, a tak Sareza Ostrava porazila Slezan Opava 6:3.