14. kolo, sobota 13. 10. 2007

Královští lvi Hradec Králové

1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 31. Půlpán (TS) - 17. Wittek (Koschatzký, Dohnal), 32. Koschatzký, 42. Trčka (Fišara). Rozhodčí: Staněk - Ježek, Zídek. Vyloučení: 5:10 + navíc Roupec (OPA) 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Kotrla - Sobotka, Vaněk Pavel, Kusák, Červený, Pánek, Kopsa - Šebek, Vlček Jan, Louženský, Flídr, Juráň, Macháň, Půlpán, Matějček, Valášek, Bartoš, Filip, Teichman.

Machovský - Roupec, Kysela, Rýpar, Zacpálek, Chvostek Filip, Žídek, Dohnal - Vaněk Filip, Wittek, Novák, Trčka, Fišara, Mach, Džemla, Koschatzký, Kinkor, Baďura.

V první třetině se hrálo pouze na jednu branku a tou byla branka domácího celku. Opavští přijeli na hradecký led za vítězstvím a po celou dobu úvodního dějství to jasně dokazovali. Hradečtí vyzkoušeli pozornost opavského brankáře Machovského pouze dvakrát, zatímco Opava hned dvanáctkrát. Největší šanci si vypracoval v deváté minutě kapitán hostů Jiří Dohnal. Jeho střela však orazítkovala pouze tyč Kotrlovy branky. Gólová radost na ledové ploše vypukla v 17. minutě. Ihned po vhazování zakončil rychlou přesilovkovou kombinaci Ondřej Wittek. Hostům na využití přesilovky stačilo pouhých devět vteřin. Nebýt brankáře Kotrly v hradecké bráně, mohlo být rozhodnuto už po prvních dvaceti minutách. Ten však stále držel domácí tým nad vodou.

Ve druhé dvacetiminutovce se hra úplně otočila. Hosté začali zbytečně faulovat a soupeři tím nabídli spoustu slibných příležitostí. V polovině utkání krásně proskočil opavskou obranou Šimon Macháň a právě ve chvíli, kdy se chystal zakončit byl jedním z obránců nedovoleně podražen. Hlavní rozhodčí neváhal a nařídil trestné střílení. Toho se chopil Aleš Půlpán a vyrovnal. Hradecká radost ale dlouho netrvala. V čase 31:57 si důrazně před hradeckou bránou počínal Adam Koschatzký a nakonec sérií několika dorážek vrátil Opavě vedení. Ve druhé části hry tak Opava vytěžila z minima maximum, neboť brankář Kotrla byl nucen zasahovat pouze pětkrát. Na Machovského v bráně Slezanu šel dvojnásobný počet střel.

Chleba se tak lámal až v závěrečné třetině. Nejprve mohl zvýšit vedení hostů Filip Vaněk, ale pouze vyprášil Kotrlovy betony. I přesto se Opava dočkala. O několik okamžiků později totiž opět Slezan využil přesilovou hru, na jejímž konci byl Marek Trčka. Hradečtí měli v průběhu třetí třetiny čtyři velké šance, když konkrétně Půlpán s Vlčkem přečíslili obranu hostů. Ani jeden ze čtyř pokusů však neproměnili. Na rozdíl třech gólů mohl zvyšovat v 50. minutě Pavel Baďura, ale střílel z příliš velkého úhlu. Domácím na obrat zbývalo málo sil a do šancí se dostávali jen zřídka. Asi největší měl Aleš Půlpán, když na něho zívala prázdná brána. Hradecký útočník však nečekal tak přesnou přihrávku od svého spoluhráče Vlčka a vhodný okamžik pro zakončení promarnil. Opava si své vedení pohlídala a odváží si z hradeckého ledu tři body.