, středa 18. 10. 2000

HC Slezan Opava

5:1

KLH Chomutov

28.Rozum (Ptáček), 47.Křetínský, 52.Šebesta (Brančík), 55.Kašík (Sochorek), 60.Sochorek (Laurenčík) - 18.Koláček (Liška). Rozhodčí Mikula - D.Brada, Lederer. Vyloučení 8:8 plus Pojkar 10 min OT, Šíp DKU OT. Využití 0:1. Oslabení 1:0. Diváci 2480. Střely na branku 39:29.

Vojtek - Přibyla, Křetínský, Laurenčík, Vosátko, Galvas, Ptáček - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Mikšan, A.Padělek, Kříž (41.Harazim). Trenéři Suchánek a Hulva.

Altrichter - Pojkar, Liška, Bauer, Plaček, Tvrdek, Revay - Boušek, Koláček, Gombár - Petrovka, Šíp, Jor - Babka, Zika, Mošna. Trenéři Kýhos a Fiedler.

Druhou třetinu zahájil šancí domácí Petr Rozum, v oslabení ujel a prostrčil puk pod padajícím Altrichtrem, ten jej však nasměroval těsně vedle své branky. Rozum si však spravil chuť v 27.minutě. Při signalizovaném trestu pro hráče Chomutova sehrála Opava přesilovkovou situaci 6 na 5, Rozum nahrával před branku na Kašíka a jeho nahrávku si srazil jeden z hostujících obránců do vlastní branky. Zbytek druhé třetiny přinesl hlavně několik vyloučení na obou stranách, větší šance se už neurodila.

V poslední části začaly oba týmy opatrně, ale v 55.minutě se zápas zlomil. Domácí obránce Aleš Křetínský, v poslední době kritizovaný za defenzivní chyby, ukázal nádherný hokejový moment. Za vlastní brankou převzal puk, projel s ním celé kluzistě a ač tísněn, blafákem překonal Martina Altrichtra. Tato branka postavila domácí na nohy, zato chomutovským vzala i poslední zbytky sil a konec zápasu si domácí změnili ve vlastní exhibici. Nejprve skórval po situaci dvou na jednoho Pavel Šebesta, poté při dalším signalizovaném trestu našel ideálně Sochorek Kašíka a ten zvášil na 4:1. Poslední branku přidal v oslabení sám Dalibor Sochorek, když obral chomutovské obránce o puk při rozehrávce a překonal nepřipraveného Altrichtra. Chomutov se v poslední třetině zmohl jen na dvě vyloučení, osobní tresty inkasovali obránce Pojkar a útočník Šíp.

Ohlasy trenérů

Milan Fiedler (KLH Chomutov): Do 50. minuty byl zápas vyrovnaný, pak naši hráči odešli se silami a zklušené opavské mužstvo toho dokázalo využít. Pokud bychom během prvních dvou třetin proměnili některé z našich šancí, mohli jsme domácí mnohem víc potrápit, takhle mi nezbývá než Opavě pogratulovat k vítězství a popřát jí, aby se na tom prvním místě tabulky udržela co nejdéle.

Pavel Hulva (HC Slezan Opava): Souhlasím s kolegou, že utkání bylo dlouho vyrovnané, ale potom Aleš Křetínský vlastně rozhodl. Jsem rád, že to byl právě on, protože se svými chybami podílel na naší porážce v Ústí. Před tímto zápasem jsme měli s hráči pohovory a je vidět že si je vzali k srdci, naše hra byla zodpovědná, i když možná né tak pohledná jako jindy. Chomutov byl těžký soupeř a my jsme ke konci vytěžili maximum z toho, že jsou jeho hráči v takovém větším útlumu. Z Vítkovic jsme si vypůjčili Aleše Padělka, odvedl velký kus práce, spolupráce funguje bez problémů, před tím jezdili naši hráči pomáhat do Vítkovic, teď zase pomohli oni nám. Robert Najdek by měl mít rameno v pořádku během týdne, Kamil Suchánek jde na operaci s meniskem a jeho návrat je reálný tak za tři týdny.