, středa 25. 10. 2000

IHC Písek

2:2

HC Slezan Opava

8.Míka (Kocar, Šimek), 40.Kocar (Vachulka, Antoš) - 9.A.Padělek (Harazim), 49.Šebesta (Lhotský). Rozhodčí Staněk - Novák, Pokorný. Vyloučení 5:4, využití 2:0. Diváků 1200. Střely na branku 35:27.

Kůs - Pinďiak, Klimeš, Antoš, Všetečka, Mazanec, Vachulka - Míka, Šimek, Kocar - Bouz, Mizera, Hejl - Jeslínek, Úlehla, Brož. Trenéři Kolda a Šperl.

Vojtek - Přibyla, Křetinský, Laurenčík, Vosátko, Galvas, Ptáček - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Padělek, Harazim, Mikšan. Trenéři Suchánek a Hulva.

Do vedení šli v osmé minutě domácí, kdy si s přihrávkou Kocara poradil David Míka. Příliš dlouho se ovšem s nadějného stavu neradovali, v deváté minutě se prosadil už podruhé v opavském dresu Aleš Padělek, když mu přihrával Marek Harazim. e druhé třetině meli domácí navrch, ale v šancích se nedokázali prosadit. Už to vypadalo, že se nerozhodný stav buce platit i o druhé přestávce, když v poslední vteřině druhé třetiny využil přesilovku Jaroslav Kocar. Zkušený tým Opavy však v poslední části zabral a výsledkem byla vyrovnávací branka Pavla Šebesty, který využil chybu domácí obrany. Opava si tak udžela vedoucí postavení v tabulce, po první polovině základní části má stále i tříbodový náskok na své pronásledovatele, jelikož ti nedokázali ve svých zápasech naplno bodovat.