, středa 1. 11. 2000

HC Senators Rosice

3:3

HC Slezan Opava

33.Holý (Šefčík), 35.Holý (Drábek, Vavroch), 40.Holý (Vavroch, Nohel) - 12.T.Lhotský (Přibyla, Křetínský), 24.Laurenčík, 60.Šebesta (Kašík, T.Lhotský). Rozhodčí Chlopsa - Řešátko, Ondrášek. Vyloučení 5:11 plus Mikšan 2x 10 OT. Využití 3:0. Diváků 1150. Střely na branku 27:22.

Maláč - A.Lhotský, Šefčík, Bizoň, Loužek, Zetka, Píchal - Holý, Vavroch, Nohel - Šlapanský, Bureš, Drábek - Čech, Žiška, Mráz. Trenéři Oslizlo a Konečný.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Laurenčík, Vosátko, Galvas, Ptáček - T.Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Padělek, Harazim, Mikšan - Kříž. Trenéři Suchánek a Hulva.

Domácí začali velmi útočně a brankář Vojtek ve svatyni hostů měl co dělat, aby postupně zabránil ve skórování Drábkovi, Zetkovi a Šefčíkovi. Hosté se osmělili až v 10.minutě, ale Šebesta na Maláče v brance domácích nevyzrál. V 12.minutě se však už skóre měnilo. Tomáš Lhotský výborně zpracoval přihrávku Přibyly a bez problémů skóroval. Hosty vstřelená branka nabudila k útočnější hře, při níž však nechali vyznamenat pouze gólmana domácích, který chytil vyloženou šanci exjihlavskému, nyní vítkovickému Aleši Padělkovi, který je v Opavě na střídavý start. První třetina tak skončila jednobrankovým vítězstvím hostů.

Do druhé části hry vstoupili opět aktivněji naladěni domácí, kteří prahli po vyrovnání. Mohli to však být hosté, kteří by skórovali, ale Maláč "vytáhl" proti Křetinskému jeden ze svých výborných zákroků. Stejně dopadl i o chvíli později jeho spoluhráč Mikšan, kterého rosický brankář rovněž vychytal. Z brejkové situace mohli naopak udeřit domácí, ale Vavroch Vojtka v brance Opavy nepřekonal. Druhé branky v utkání se dočkali diváci v 23.minutě, kdy Maláče překvapil opavský Laurenčík střelou zpoza modré čáry. V tento okamžik však došlo u rosických hokejistů k razantní změně a zbytek druhé třetiny patřil pouze jim. Nejprve své šance neproměnili Nohel a Šlapanský, ale v 32.minutě při přesilovce nahodil kotouč do útočné třetiny obránce Šefčík a touš se odrazil k úplně volnému Holému, který bez problému zavěsil. Ve 34.minutě opět při přesilovce tentokrát pět na tři Senátoři rozebrali obranu Opavy zcela dokonale a Holý přidal po asistencích Drábka a Vavrocha svoji druhou branku do prázdné branky. Hosté se snažili odpovědět, ale jejich dvě šance z holí Sochorka a Rozuma Maláč výborně zlikvidoval. V 36.minutě vsítil gól Vavroch, ale rozhodčí branku neuznal. Jeho hvizd mohl ve vřavě na rosickém zimním stadionu zaniknout, ale pokud se píšťalka hlavního sudího neozvala, branka byla regulérní, protože Vojtek kotouč nekontroloval. Touš totiž po střele Nohela skončil pod lapačkou brankáře hostí, odkud ho vyškrábl Holý a přihrál volnému Vavrochovi. Regulérní branky dosáhli domácí až později. Hattrick totiž dokončil Robert Holý v 39.minutě, kdy opět při přesilovce předvedli akci jako přes kopírák. Holému na gól do prázdné branky přihrál opět Vavroch a na rosickém "zimáku" v tu chvíli propukala euforie. Druhou třetinu tak domácí vyhráli 3:1, celkově otočili zápas ve svůj prospěch na 3:2.

Třetí třetina nepřinesla už tak dobrý hokej jako v druhé dvacetiminutovce. Rosice úspěšně odolávali tlaku Opavy až do osudného času 59:59 kdy se hostům podařilo vyrovnat. Autorem branky byl Šebesta, kterému přihráli Kašík a T.Lhotský. Tento moment mnoho diváku na zimním stadionu rozladil, protože dle jejich názoru padla branka už v čase 60:00, tedy po regulérním konci zápasu. Bohužel, 1.ČP ligy nedisponuje takovou technikou jako extraliga. V tomto případě by se jistě video rozhodčí hodil. Utkání však mohlo být rozhodnuto nebo srovnáno mnohem dříve, ale střelci nenašli na gólmany recept. Neuspěli na rosické straně Šlapanský, Čech, Vavroch, Nohel a Lhotský (Alexandr). Na straně hostí byli neúspěšnými střelci Harazim, Brančík a Šebesta, který v závěrečném tlaku nastřelil tyčku domácí svatyně. Zápas tak skončil pro domácí krutou remízou 3:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (as. trenéra Opavy): "Hrál se dobrý hokej. První třetina byla vyrovnaná, dali jsme první branku. Druhá branka byla taková náhodná. Za stavu 2:0 jsme přestali hrát disciplinovaně a byli jsme často vylučováni. Rosice mají výborné přesilovky, což potvrdili, když zápas otočili z 0:2 na 3:2. V poslední třetině byli šance jak na jedné, tak na druhé straně. My jsme byli šťastnější v závěru a myslím si, že ta branka byla. "

Michal Konečný (as. trenéra Rosic): "Oba týmy předvedli velice dobrý hokej. Výsledná remíza je spravedlivá, ale když vezmeme v potaz, že vyrovnávací branka padla v poslední vteřině, tak o to je to horší. Opava má velice kvalitní mužstvo, není náhodou, že je na prvním místě. Pro nás byl dnešní zápas velice těžký. Naši hráči se za stavu 0:2 zvedli a díky přesilovým hrám jsme se opět dostali do zápasu. Myslím si, že ve třetí třetině jsme měli perfektně zajištěnou obranu, ale bohužel dostali jsme gól v poslední vteřině. To je hokej, a takovéto okamžiky jsou na něm právě to krásné. Nedá se nic dělat, ale myslím si, že remíza je spravedlivá."