, čtvrtek 13. 11. 2003

HC Sparta Praha

5:3

HC Slezan Opava

3. Hajduk (Frieb), 8. Dulovec (Frieb), 19. Fišer, 23. Drak (Voříšek, Urban), 36. Hajduk (Mrázek) - 10. Davídek (Kramný), 47. Martiník (Plánovský, Bršlica), 53. Linduška (Pavelec, Mičola)

Sehrálo se na pohled pěkné utkání se spoustou šancí. V první třetině měla Sparta jasnou převahu. Už po 137 sekundách otevřel skóre domácí Hajduk. Další úder přišel v 8. minutě, když to zkusil zpoza kruhu Dulovec a nad nohou Pospíšila zvýšil na 2:0. V 10. minutě propasíroval puk do domácí svatyně Davídek. Vyrovnat mohli Slezané půl minuty poté, když se do příležitosti dostal Weiss. Ke konci první třetiny přišli hosté o kotouč a k levé tyči zvyšoval Fišer.

Přestože Opavané nebyli ve druhé třetině horším týmem, prohráli jí 0:2. Hráči v rudém opět nezvládli nástup do třetiny a tentokrát inkasovali ještě o sekundu dříve. Puk do branky dotlačil Drak. V 36. minutě, když hrála Opava pětiminutovou přesilovku, ujel opavským obráncům Hajduk a nemýlil se. Do konce třetiny už se mnoho šancí neurodilo a tak Sparta po prostřední části vedla 5:3.

Po dvou minutách třetí třetiny se Opavským nabídla možnost na snížení, když před sebou měla téměř minutu a půl trvající výhodu dvou hráčů v poli. Ani takovou přesilovku nedokázali Slezané zužitkovat. Naopak ve pětačtyřicáté minutě se do šance dva na jednoho dostali sparťanští Dulovec - Frieb. Parádní kousek si ovšem hosté schovali na 47. minuty, kdy v oslabení ujeli Martiník s Plánovským a snížili na 2:5. Gólový součet ještě podtrhl parádní střelou Linduška, když se po velkém závaru ve sparťanském brankovišti nejlépe zorientoval a s přehledem zavěsil.