, středa 13. 9. 2000

HC Slezan Opava

5:4

HC Senators Rosice

5.Mikšan (Najdek, Ptáček), 19.Brančík (Šebesta), 44.Kašík (Laurenčík, Rozum), 48.Brančík (Šebesta, Ptáček), 59.Šebesta (Lhotský, Brančík) - 24.Nohel (Vavroch, Holý), 47.Vavroch (Nohel), 59.Smítal (Šlapanský), 60.Holý (Nohel). Rozhodčí Venglář - D.Brada, Lederer. Vyloučení 7:8, navíc Vavroch 10 OT. Využití 0:1. Oslabení 1:0. Diváci 1850. Střely na branku 37:26.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Laurenčík, Vosátko, Ptáček, Galvas - T.Lhotský, Brančík, Šebesta - Rozum, Sochorek, Kašík - Suchánek, Najdek, Mikšan. Trenéři Suchánek a Hulva.

Maláč - Loužek, A.Lhotský, Bizoň, Šefčík, Urbanec, Píchal - Holý, Vavroch, Nohel - Šlapanský, Bureš, Kočara - Drábek, Žiška, Smítal - Čech, Laga. Trenér Oslizlo.

Trenér Oslizlo, který také zná důvěrně opavské prostředí, Senátorům v kabině určitě pořádně domluvil, k aktivnímu Nohelovi se přidali další hráči a výsledkem bylo snížení na 1:2. To nejprve tvrdě vystřelil Holý, brankář Vojtek puk vyrazil před sebe a Nohel pohodlně zasunul podel betonu. Rosice pokračovali v náporu, nejprve se mohl zeptat Nohel Vojtka kam že to chce (nakonec to chtěl do lapačky) a potom zase Vavroch vyzkoušel pevnost Vojtkovy helmy (rodák z Přerova Vojtek ovšem ukázal, že Hanáci majó tvrdé hlavy). Mimochodem, v zápase nastoupili oba brankáři ve starých helmách s košíkem, což není na našich stadionech již tak obvyklý jev. Na straně Opavy měl ještě velkou šanci dobře hrající Rozum, ale zblízka přestřelil.

Ta pravá přestřelka ale začala terpve ve třetí třetině (ta nakonec skončila výskledkem 3:3). Nejprve zvýšil dorážkou zblízka Kašík na rozdíl dvou branek, ovšem vzápětí napálil puk z voleje nechytatelně pod vyrážečku Vavroch. Za další moment to však bylo opět o dva góly, Šebesta našel křížně na modré Brančíka a Maláč potřetí nedal betony včas k sobě. Pak hrála Opava dvouminutovou přesilovku 5:3, když byla najednou vyloučena první rosická obrana Lhotský - Loužek, ale ani jedna z několika vyložených šancí se neujala. Gól, ze kterého se domácí radovali, padl až po odpískání. Zklamání z neproměněné výhody u domácích prohloubil ještě za chvilku Smítal, když si položil Vojtka a gólem pod horní tyčku opět dotáhl Rosice na rozdíl jediné branky. Jen co se rozehrálo, dostal se k puku Šebesta a ranou zápěstím opět poslal Opavu do dvoubrankového vedení, ale za pár vteřin snížil Holý. Za 33 vteřin tedy padly v Opavě tři branky, ti diváci, kteří odešli před koncem, mohou jen litovat. V závěrečné powerplay se už na výsledku nic nezměnilo a tak Opava vyválčila své první vítězství v letošním ročníku první ligy.