30. kolo, neděle 20. 2. 2011

VHK ROBE Vsetín

3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 31. Forch (Hořanský), 38. Hořanský (Ščotka, Abdul), 50. Kuchařík (Abdul, Hořanský) - 8. Borunský (Rohovský). Rozhodčí: Dobeš - Smilek, Kurtin. Vyloučení: 8:10 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 70. Střely na branku: 26:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Vlach (Svoboda) - Forch, Abdul, Hořanský, Kuchařík, Mikula, Ščotka, Hryciow, Vašíček, Hajda, Svozílek, Malý, Helešic, Christov, Běhula, Pisklák.

Kostka (Horák) - Slavík, Rohovský, Štrbík, Volf, Hlaváček, Fajkus, Heider, Rybka, Hlista, Klapetek, Ondruch, Krupa, Beneš, Blaževič, Otipka, Borunský, Nardelli, Hartmann.

Vsetínský tým nastoupil k utkání ve značně oslabené sestavě se třinácti hráči a dvěma gólmany. Do branky domácích se pro tento zápas postavil Vlach, na druhé straně Kostka. Utkání začalo opatrně s řadou nepřesností na obou stranách. V první šanci se ocitl hostující Beneš, ale jeho následná střela skončila na betonech Vlacha. Domácím se poté naskytla přesilovka, ve které měl velkou šanci Abdul, ale netrefil poloprázdnou bránu. V páté minutě se dostali do akce dva na jednoho Kuchařík s Abdulem, ale druhý jmenovaný nedokázal zpracovat přihrávku a bylo po šanci. Hned z protiútoku zahrozili také hosté, ale Vlach podržel svůj tým. V osmé minutě při akci dva na jednoho se poprvé měnilo skóre, Rohovský vystřelil a Svoboda touš vyrazil pouze před sebe, kde dojížděl domácí obránce, jenž posunul branku a druhý dojíždějící hostující útočník David Borunský doklepl kotouč do polo prázdné brány – 0:1.

Hosty branka nakopla a překvapivě to byli právě oni, kdo byl lepší v první třetině lepším týmem. V druhé polovině třetiny se dostal před Vlacha Beneš a orazítkoval tyč. Domácí měli snahu vytvořit si nějaké šance, ale Opavští hráči výborně četli hru a nedovolili domácímu týmu žádné větší šance. Poslední vteřiny třetiny vybojoval kotouč v rohu kluziště Mikula, který poslal projektil okamžitě před branku, kde stál Christov, ale jeho bakchandový pokus Kostka v poklidu zlikvidoval.

Druhá třetina už vypadala herně mnohem líp, obě mužstva lépe bruslily a také se hodně přitvrdilo. První velká šance třetiny byla z holí domácích hráčů, Malý ve středním pásmu tečoval kotouč na útočnou modrou, kde byl rozjetý Abdul, ale jeho forhandový blafák Kostka skvěle vystihl a podržel svůj tým. Přišlo několik tvrdších zákroků, ketré hlavní sudí pustil a později se stalo to co se dalo očekávat. V polovině třetiny se strhla mela a přišlo vyloučení tří hráčů domácího týmu, na druhé straně si poseděl pouze jeden hráč, ale s výmečnějším trestem na 2+2 minuty. Vsetín měl tak přesilovku pět na tři, ve které se dokázali prosadit. Adam Hořanský vystřelil na Kostku, ale jeho střela šla vedle a odrazila se za brankou přímo na druhou tyč na hůl Forcha, který uklidil kotouč do prázdné branky – 1:1.

Domácí v této části hry měli na vrch a ostřelovali Kostku jednou střelou za druhou. Ve 37. minutě se dostal do samostatného nájezdu Kuchařík, ale zkusil pouze vystřelit mezi betony Kostky, který tento prostor výborně chránil. O pár desítek vteřin už se ovšem domácí radovali. Od modré čáry napřáhl Ščotka a dva metry před Kostkou tečoval puk projíždějící Adam Hořanský, který touš nasměroval přesně do horníhu růžku Opavské branky. Do kabin šli tedy spokojenější domácí, kteří dokázali otočit průběh zápasu.

Do poslední dvacetiminutovky naskočili lépe domácí hned ve druhé minutě pálil Hořasnký do tyče. Po chvíli pálil ihned po vhazovaní Hajda, ale jen do připraveného Kostky. Na druhé straně to byl Heider, kdo testoval reflexy brankáře Vlacha. V šesté minutě po zmatku před brankou hostů se pokoušel zasunout touš zpoza brány Abdul, ale jeho pokus se jen svezl po brankové čáře a jeden z Opavských obránců špatně vypadající situaci včas zachránil. Další šance byla opět z hole Hořanského, který se sám ocitl před brankou hostů, ale napálil to přímo do Kostky. Další šance už skončila brankou, když vystřelil Hořanský na Opavskou branku, jeho střelu Kostka jen vyrazil před sebe, kde stál Abdul, který dorážel jen do ležícího Kostky, další odraz už šel na hůl Kuchaříka, který mířil přesně a Vsetín tak vedl už o dvě branky – 3:1.

Přišly dvě vyloučení na straně domácích a hosté opět na chvíli ožili, vytvořili si intenzivní tlak, ale až na šanci Krupy, který se sám ocitl před Vlachem a napálil to přímo do jeho náruče si hosté větší šance nevytvořili. Opavu přesilové hry nakoply a ještě se snažili zdramatizovat utkání. Beneš pálil z pravého kruhu a nechal vyniknout lapačku Vlacha. V závěru hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale domácí si už vítězství pohlídali a zvítězili zaslouženě 3:1.