, sobota 22. 11. 2003

HC Slezan Opava

4:4

HC Plzeň 1929

3. Opačitý (Filip), 16. Herman (Grofek, Kocián), 32. Trefil, 46. Grofek (Flašar) - 6. Holý (Setikovský), 25. Setikovský (Šlauf), 52. Holý (Heřman, Šlauf), 57. Kocman (Malý, Holub). Rozhodčí: Mrkva - Račák, Ondra. Vyloučení: 9:8, navíc Kocián (OPA) 5 min. + DKU. Využití: 2:1. Diváci: 90. Střely na bránu: 23:19.

Oba týmy nastoupili do utkání aktivně, ale s přibývajícím časem se domácímu Slezanu podařilo zatlačit Plzeňské na ústup, z čehož se vyloupl také brzký první gól, který vsítil urostlý útočník Opavy Martin Opačitý. Obdržená branka nastartovala aktivitu prozměnu západočeského celku, jehož výsledkem bylo v 6. minutě srovnání z hole Martina Holého. Zbytek první části patřil domácím, kterým se podařilo opět se dostat do vedení. Puk putoval po útočné ose Kocián, Grofek, Herman a posledně jmenovaný zakončil pohlednou akci. Trio forvardů zúročilo hned první výhodu přesilové hry, která se domácím naskytla v 16. minutě.

Od prvních minut druhé třetiny to na ledě mezi hráči obou celků jikřilo; výsledkem byla čtveřice domácích a sedm plzeňských hráčů. Slezané stříleli na brankáře Barocha velmi často, ale ujala se pouze střela z hole obránce Trefila. Tímto gólem však opět pouze převážil misky vah na opavskou stranu, neboť před jeho zápisem do listiny střelců stačil vyrovnat dnes velmi agilní Setikovský. Do kabin tak odcházeli spokojeněji domácí mladíci.

Když ve 46. minutě zvyšoval Grofek na 4:2, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Plzeňská nátura ale Západočechům velela pokusit se s nepříznivým vývojem něco udělat. Hosté tak průbojným výkonem nutili soupeře k častým faulům, jejichž vrcholem bylo pětiminutové vyloučení vyhlášeného slušňáka a technika Kociána. Hned po čtyřiceti sekundách Západočeši tuto výhodu využili ke snížení Holým. Stíhací jízdu pak dokonal Kocman.