, sobota 16. 9. 2000

HC Kometa Brno

1:3

HC Slezan Opava

53.Duchoslav - 5.Mikšan (Najdek), 23.Šebesta (Křetínský), 33.Kašík (Sochorek). Rozhodčí Nečas - Čech, Kalivoda. Vyloučení 6:6. Využití 0:1. Diváků 673. Střely na branku 27:32.

Vrba - David, Elsner, Krajíček, Hartinger, Reiff, KArlíček, Fiala - Duba, Dufek, Duchoslav - Moskal, Sedláček, Skokan - Kárný, Meixner, Vošta - Točík. Trenér Barda.

Vojtek - Křetínský, Přibyla, Laurenčík, Vosátko, Ptáček, Galvas - Lhotský, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Suchánek, Najdek, Mikšan. Trenéři Suchánek a Hulva.

Domácí začali velice zakřiknutě, naopak Slezan měl v úvodu na ledě spousty prostoru. Skvěle hrál především třetí útok, Kamil Suchánek dělal svou tvrdostí prostor a Robert Najdek připravoval svými přihrávkami skvělé příležitosti pro Davida Mikšana. V sedmé minutě se Mikšan objevil sám nekrytý mezi kruhy a poslal Opavu do vedení.

V dalším průběhu zápasu to vypadalo tak, jako by Kometa hrála na soupeřově hřišti, Opava tlačila a Brňané se pouštěli do brejků. V jejich likvidování ovšem exceloval Martin Vojtek, pochytal dva samostatné nájezdy Lukáše Duby

Hned v úvodu druhé třetiny hrála Opava přesilovku a usadila se v útočném pásmu. Na modré se dostal ke střele Křetínský, jeho střelu gólman Vrba sice zlikvidoval, ale poté šel nepochopitelně na led a nekrytý Šebesta pohodlně zvýšil. Za pár minut pokřikovali domácí diváci nelichotivé pokřiky na Jana Kašíka a ten se jim odvděčil tečováním Sochorkovi střely za Vrbova záda.

Ve třetí třetině dál pokračovala přehlídka brněnské neschopnosti kloudně vystřelit a opavské neschopnosti proměňovat stoprocentní šance. Jediný úspěch Brna zařídil paradoxně gólman Vojtek, když si v polovině třetí třetiny srazil Duchoslavovu přihrávku za svá záda, když předtím skvěle vypíchl holí druhý samostatný nájezd Duby. Vojtek sice přišel o čisté konto, na víc se však brněnský tým nezmohl a Opava tak pokračuje v tradici brněnských vítězství.