, středa 26. 9. 2001

HC Slezan Opava

2:1

HC Senators Rosice

36.Lhotský (Najdek, Laurenčík), 40.Kašík (Harazim, Rozum) - 3.Barus. Vyloučení 7:11, bez využití. Rozhodčí Mikula - Záviský, Janeček. 1091 diváků.

Vojtek - Galvas, Vnenk, Přibyla, Ptáček, Laurenčík, Dostál - Glabazňa, Brančík, Šebesta - Kašík, Harazim, Rozum - Lhotský T., Najdek, Mikšan.

Hrazdíra - Divíšek, Lhotský A. (41.Šefčík), Křetínský, Luža, Kališ, Petlák - Barus, Kučera, Bělohlávek - Nohel, Vak, Drábek - Koudelka, Šlapanský (41.Šťastný), Mráz (41.Beck).

Vstup do utkaní byl ze strany Opavy katastrofální. Nepřesné přihrávky, jalová střelba, nedohrávané souboje, to vše obsahovala hra domácího celku. Podle slov trenéra Režnara se jednalo o nejslabší třetinu za domu jeho působení u týmu. Senátoři toho dokázali patřičně využít. Zkušený Miroslav Barus dokázal po samostatné akci prostřelit hned ve třetí minutě Martina Vojtka, který se opět po 7 měsících objevil v Opavě. Barus mohl přidat i druhou branku, ale jeho zakončení z bezprostřední blízkosti v patnácté minutě parádně lapil Vojtek. Domácí sice přestříleli Rosice v první části hry poměrem 14:6, ale nejen že žádná z jejich střel neskončila v soupeřově síti, ale žádná se tomuto stavu dokonce ani výrazně nepřiblížila.

Po nástupu do druhé třetiny se obraz hry výrazně změnil. Domácí přidali na důrazu, kombinace jim jako mávnutím kouzelného proutku vycházely a naopak zkušení rosičtí hráči začaly vytvářet jednu školáckou chybu za druhou. Dvakrát měl puk před prázdnou brankou domácí Šebesta, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný. Rozhodující moment zápasu mohl přijít v polovině druhé třetiny, v oslabení se do samostatného úniku dostal Barus, ale Vojtek mu skórovat nedovolil. Vzápětí padla branka na druhé straně, střelu obránce Laurenčíka, který po problémech s transferkartou nastoupil letos poprvé, šikovně tečoval útočník Lhotský. Po této brance domácí ještě více ožili a výsledkem jejich snahy byla druhá branka v síti Richarda Hrazdíry, po krásném ťukesu druhé útočné řady nasměroval puk do branky Jan Kašík.

Na začátku třetí části hry pokračovali rosičtí úspěšně ve vyrábění fatálních chyb okolo vlastní branky. Mohli však děkovat neschopnosti domácích útočníků, kteří se sice dokázali dostat do ideálních střeleckých pozic, branka však pro ně byla příliš malá. Ke konci tvrdého zápasu, dohromady bylo 18 vyloučených, zamkli přece jen Rosice svého soupeře před jeho brankou, gólman Vojtek ale prokázal své extraligové kvality a vyrovnání už nepřipustil.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (Rosice): Musíme našim hráčům důrazně připomenout, že s takovýmhle profesorským hokejem nemohou v této soutěži uspět. Tady to je o bojovnosti, nasazení, potom ta technika a zkušenost je jen navíc. Kdybychom vstřelili druhou branku, asi bylo rozhodnuto, takhle jsme domácím vítězstvím řádně ulehčili.

Jiří Režnar (Opava): První třetina byla nejhorší od července, co jsem u týmu. Místo přihrávek jsme si to tam jen plácali, prostě hrůza. Potom jsme to naštěstí otočili, hráči si uvědomili co mají hrát. Měli jsme velké množství šancí, ale tady byl vidět ten rozdíl, extraligový hráč v těchto pozicích nezaváhá, kdežto našim hráčům to prostě nejde. S tím ovšem nic nenaděláme.