5. kolo, čtvrtek 16. 9. 2004

SK Horácká Slavia Třebíč

15:7 (5:2, 9:3, 1:2)

HC Slezan Opava

Branky:1. Nahodil (V.Burian), 6. Novák, 10. Svoboda (E.Kadela), 11. V.Burian (Kejda), 18. Kurial (Nahodil), 23. Kurial (Jánský), 25. Kurial (Nahodil), 29. Burian (Kejda), 29. Hobza (Nahodil), 30. Svoboda (Novák), 31. V.Burian (Popela), 37. Vlašín, 38. Kurial (Svoboda), 38. V. Burian, 59. Jánský (Kurial) - Tošenovjan (Grofek), 10. Tošenovjan (Herman), 26. Herman (Vimmer), 28. Grofek (Tošenovjan), 33. Vlašánek (Tošenovjan), 46. Blaga (Mlýnek), 52. Wolf (Vlašánek). Rozhodčí: Pokorný - Musil, Prokeš. Vyloučení: 5:12, navíc Gulda (OPA) 10 min., Mrkva (OPA) 10 min. Využití: 6:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. střely na branku: 55:25.

Ondrůj P. - Popela, Forman, Malát, Ondrůj M., Vozárik, Vlašín, Hobza, Kadela R. - Matoušek, Neuman, Burián, Burian V. Nahodil, Jánský, Kurial, Kadela E., Svoboda, Novák, Kejda, Dostál

Zatloukal (1-11.min a 30-60 min), Kroček (11-30 min) - Plachký, Čermák, Novák, Tichý, Szewczyk, Mrkva, Gulda - Blaga, Kukla, Grofek, Herman, Vimmer, Jurdič, Bartošek, Wolf, Gorčák, Mlýnek, Tošenovjan, Vlašánek

Úvod utkání patřil domácím, když už v první minutě rozvlnil bekhendovou střelou síť Lukáš Nahodil po asistenci kapitána Viléma Buriana. Netrvalo však dlouho a v čase 01:54 bylo srovnáno, to třebíčského gólmana Petra Ondrůje překonal Michal Tošenovjan po přihrávce Tomáše Grofka. V šesté minutě se samostatně prosadil Rostislav Novák a opět strhl vedení na stranu domácích - 2:1. Desátá minuta přinesla po jedné brance na obou stranách. Nejdříve skóroval třebíčský Zbyšek Svoboda po nahrávce Eduarda Kadely, ale vzápětí na 3:2 korigoval opět Tošenovjan za pomoci Bohumila Hermana. Jedenáctá minuta však opět patřila bílomodrým, když Vilém Burian (as. Martin Kejda) střelou nad rameno překonal opavského brankáře Petra Zatloukala. Ten inkasoval počtvrté a rozhodl se opustit bránu. Nahradil ho Vojtěch Kroček. Ani ten dlouho svoje čisté konto neudržel, neboť ještě v osmnácté minutě ho stačil vyškolit Jan Kurial, kterému servíroval Lukáš Nahodil - 5:2.

Do druhé třetiny vlétli domácí ještě aktivněji než do první a Jan Kurial dvěma brankami vystřihl první letošní extraligový hattrick. V první brance mu ve 23. minutě z tandemu nahrával do ideální pozice Martin Jánský - 6:2, a v 25. minutě byla využita přesilová hra, kdy Kurialovi tentokrát předložil krásnou gólovku Lukáš Nahodil - 7:2. V čase 26:17 však rychle kontroval Bohumil Herman s Janem Vimmerem a upravil na 7:3. Hosté se začali v těchto chvílích dostávat více do hry a podařilo se jim využít i přesilovou hru, to když Tošenovjan nahrával Grofkovi a ten ve 28.min prostřelil Ondrůje. Za stavu 7:4 si domácí trenér Roman Mejzlík vybral pro své svěřence oddechvý čas a vyplatilo se. Během několika málo chvil vstřelili domácí další dvě branky. Nejdříve vzal odpovědnost do svých rukou kapitán Vilém Burian, přihrával Martin Kejda a po dvanácti vteřinách bylo v čase 28:55 opět o branku více, to když zprava nezaváhal Tomáš Hobza, další asistenci si připsal Lukáš Nahodil - 9:4. Na displeji kostky ještě ani nenaskočil ukazatel poloviny utkání a ve 30. minutě byl stav již 10:4. Tentokrát se prosadil Zbyšek Svoboda, který usměrnil za záda dorážku Rostislava Nováka. Byl to pro něj druhý gól a nešťastného Kročka vyhnal z brány, kam se zpět vrátil Petr Zatloukal. Festival třebíčských branek však ještě nebyl u konce. V 31. minutě využili Třebíčští další výhodu jednoho muže v poli a nedisciplinovanost hostů potrestal Vilém Burian po střele Lukáše Popely - 11:4. Rovněž v početní výhodě se prosadili i hosté. Pátou branku Opavských vstřelil Radek Vlašánek, podíl na ní si připsal Michal Tošenovjan. Horácká Slavia však byla i nadále při chuti. V čase 36:06 zvyšoval na 12:5 při hře 5 proti 4 Petr Vlašín po samostatné akci. V 37. minutě se v přesilové hře 5:3 prosadil opět Jan Kurial. Na čtvrtý gól mu tentokrát namazal Zbyšek Svoboda - 13:5. Poslední zápis do listiny střelců v 38. minutě zaznamenal také čtvrtým gólem Vilém Burian a upravil stav po druhé třetině na 14:5.

Třetí dějství bylo gólově nejchudší. Zdálo se, že domácí jsou již s výsledkem spokojeni a hokejem již nasyceni a pobaveni. Hosté se začali více prosazovat, což vedlo ke vstřelení dvou jejich branek. Nejdříve ve 46. minutě skóroval Richard Blaga za asistence Michala Mlýnka a v čase 51:26 snižoval na 14:7 Petr Wolf, asistenci si připsal Radek Vlašánek. Poslední slovo však měli přeci jen domácí hokejisté Horácké Slavie Třebíč, když v závěru využili početní výhodu a neponechali třetí třetinu bez vstřelené branky. V 59. minutě propálil opavského brankáře Martin Jánský po nahrávce Jana Kuriala.