, středa 7. 11. 2001

HC Dukla Jihlava

3:4

HC Slezan Opava

3.Hlouch, 27.Hlouch (Hodek, Kolář), 39.Kaňkovský (Hlouch, Kolář)- 3.Najdek (Lhotský), 16.Šebesta (Brančík, Vosátko), 51.Mikšan (Najdek, Lhotský), 57.Najdek (Lhotský, Vojtek). Rozhodčí Lacina - Chlumecký, Fraňo. Vyloučení 6:9, využití 1:0. 2200 diváků.

Sáblík - Vrábel, Čáslava, Duben P., Ficenc, Fuksa, Duben M. - Hodek, Hlouch, Kolář - Mareš, Bakus, Mokrejš - Adamec, Kaňkovský, Rytnauer

Vojtek - Galvas, Vosátko, Ptáček, Přibyla, Vilášek, Seman - Kříž, Brančík, Šebesta - Rozum, Sochorek, Kašík - Lhotský, Najdek, Mikšan - Harazim

V první třetině dokázali jít hosté dvakrát do vedení, když pokaždé využili obrovských hrubek domácí obrany. Nejprve se do střelecké listiny zapsal v úvodu třetí minuty Najdek, vzápětí mohl zvýšit opavský náskok Šebesta, ale puk přes ležícího Sáblíka do branky cestu nenašel. Do konce třetí minuty zbývaly dvě sekundy, když se poprvé rozsvítilo světlo i za zády hostujícího gólmana. To se v pádu prosadil jihlavský útočník Roman Hlouch, 1:1. Ve dvanácté minutě při střele Harazima zachránila Sáblíka od kapitulace tyč. Slezané však i přes to do kabin po první třetině odcházeli s jednobrankovým vedením, když v šestnácté minutě před brankou nikým nehlídaný Šebesta měl dostatek času na to, aby překonal Sáblíka, 1:2.

Do druhé třetiny nastoupila Dukla s pozornější obranou a s chutí poprat se o výsledek. Zaslouženého vyrovnání se dočkala ve dvacáté sedmé minutě, kdy recept na hostujícího brankáře znovu objevil Roman Hlouch, 2:2. Domácí se tak podruhé vrátili do zápasu a snažili se jít tentokrát do vedení. Ve třicáté třetí minutě sudí Lacina současně vyloučil jihlavského Hloucha a Lhotského a v další minutě k nim poslal domácí dvojici Mokrejš, Kaňkovský. Hosté se tak dostali k přesilové hře čtyř a později pěti proti třem, ale nabídnutou šanci využít nedokázali. Stejnou možnost měli do konce třetiny i domácí, těm se ale při vyloučení Semana s Vosátkem vedlo o poznání lépe. Zkušený Petr Kaňkovský totiž dostal minutu a půl před koncem druhé třetiny Duklu do vedení 3:2.

Jihlavští fanoušci už doufali, že Dukla ve třetí třetině své vedení uhájí a připíše si další vítězství, ale hostující hráči to viděli jinak. Nejprve Martin Vojtek několika kvalitními zákroky dokázal, že ze svého gólmanského umění nic nezapomněl a poté už se předvedli opavští střeli. V padesáté první minutě vyrovnal na 3:3 Mikšan a v padesáté sedmé strhnul vítězství na stranu Slezanu asistent kapitána Najdek, 3:4. Dukla tak díky svým vlastním chybám potřetí v sezóně prohrála.

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (Opava): "V Jihlavě jsme mohli akorát překvapit. Po posledních výsledcích, kdy jsme prohráli v Ústí, v Berouně, to bylo takové napnuté. Pomohl nám určitě Martin Vojtek, pokud s námi jede, vždycky získáme body. Byli bychom spokojeni i s remízou, bod bychom brali všema deseti, ale když se naskytla taková krásná šance na výhru, jsme rádi a děkujem."

Karel Dvořák (Jihlava): "Náš výkon byl špatný. Začátek zápasu hráči podcenili, nehráli důsledně a tak jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Všechny branky padly po hrubých chybách našich hráčů. Za stavu 3:2 jsme měli přesilovky, které jsme nevyužili a naopak jsme dělali další chyby a soupeř vyrovnal a pak vyhrál. Hráči mě zklamali. Soupeři mohu jen poblahopřát."