, středa 21. 11. 2001

Draci Šumperk

1:5

HC Slezan Opava

28.Frosch (Matějíček) - 4.Kašík (Sochorek, Šťastný), 21.Galvas (Kříž, Šebesta), 39.Chmelíř (Rozum, Kašík), 43.Mikšan (Lhotský T.), 58.Rozum (Přibyla. Vyloučení 11:12, využití 1:3. Střely na branku 23:29. 1120 diváků.

Masný (42.Plšek) - Tomášek, Minťěl, Prokop, Matějíček, Houdek, Frolo - Malkus, Nedorost, Frosch - Slanec, Babka, Kožnar - Archalous, Moskal, Fiala.

Vojtek - Galvas, Šťastný, Přibyla, Ptáček, Vosátko, Vilášek, Chmelíř - Kříž, Brančík, Šebesta - Kašík, Sochorek, Rozum - Lhotský T., Najdek, Mikšan - Suchánek, Harazim, Lhotský L.

Jako na houpačce připadají domácím šumperským fanouškům výkony jejich miláčků. Zatímco před jejími zraky doma ztrácejí body jako na běžícím pásu, venku vždy překvapí ziskem a kompenzují tuto ztrátu.

Hned na úvod utkání skvěle kombinačně hrající hosté využili jednu z mnoha nedůsledností v obraně Draků. Po Sochorkově přihrávce uspěl ostřílený Jan Kašík a poslal zcela nebráněn Opavu do vedení. To běžela čtvrtá minuta a Slezan potrestal vylouční Matějíčka. Další kloudné akce se diváci dočkali v 16. minutě. Mikšan ale vyhořel na kouzlícím Masném. Tato příležitost odstartovala drtivý tlak slezanů, kteří překonávali zoufale bránící Draky poměrně lehce, ale vždy jim k úspěchu chyběl potřebný kousek štěstí. Jedinou pořádnou střelu na Vojtka v první dvacetiminutovce vyslal Nedorost, ale opavský gólman si z jeho bekendem v klidu poradil.

I úvod druhé třetiny patřil hostům. Galvas nahodil kotouč před branku a dezorientovaný Mintěl si srazil puk za záda Masného - 0:2. Hosté se stále snažili proniknout před domácího brankáře, ale gól padl zcela překvapivě na druhé straně. Potemnělé ochozy rozburácel Dušan Frosch a zdálo se, že se blízská na lepší časy. Ale ouha. Po sérii vyloučení udeřili opavané. Rozum našel Chmelíře a ten poslal Draky do kolen.

I třetí třetinu odstartovali brankou hosté. Mikšan po Najdkově příhře zvýšil již na 4:1 pro Slezan. To byl signál pro mladého Lukáš Plška, jenž v brance Draků vystřídal Masného. Hned po necelé minutě ale inkasoval, Křížova branka nebyla uznána, poněvadž ji docílil nohou. Po další hromadě vyloučených hráčů a nepřesností na obou stranách se diváci dočkali pozdvižení až v 53. minutě - Mikšan ale nechráněný kotouč pod Plškovými bruslemi do sítě nedopravil. To se povedlo až v minutě 58. Sochorkovi, jenž tak zpečetil konečný výsledek utkání na 1:5.