ČF2, pondělí 27. 2. 2017

HC Slezan Opava

5:4 (0:2, 3:0, 2:2)

SHK Hodonín

Branky a nahrávky: 32. Wolf (Mosler, Kilnar), 35. Sysala (Holík), 36. Černý L. (Vítek, Polok), 44. Mosler (Pavelek), 54. Pavelek (Kilnar, Herman) – 8. Jurča (TS), 10. Jurča (Vrána), 55. Matula (Haloda M.), 56. Vrána. Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:8, navíc Jurča, Peš a Kadlec (všichni Hodonín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:4.

Wanecki – Galvas, Černý T., Slavík, Holík, Mosler, Šindelář, Tůma – Wolf, Polok, Selingr, Kilnar, Černý L., Vítek, Herman, Pavelek Rousek, Svoboda, Sysala, Štindl

Kotvan– Kužílek, Weber, Potěchin, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Venclík, Vrána, Černohous, Peš, Kuba, Kadlec, Jurča, Vaněk

Síly na ledě sice vypadaly vyrovnaně, v 8. minutě přišel faul na Petra Jurču, za které rozhodčí nařídil trestné střílení. Hodonínskému útočníkovi se jej povedlo proměnit a tak šli Drtiči do vedení. Po chvíli se obdobná situace odehrála také na straně Opavy, kde ale Lukáš Svoboda trestné střílení neproměnil. Namísto toho Slezan inkasoval druhou branku poté, co se ke kotouči dostal Jakub Vrána, jehož přihrávka před opavskou bránu Petru Jurčovi sedla a dorazit puk do domácí svatyně pro něj nebyl nejmenší problém.

Druhá třetina byla v režii Slezanu. Nejdříve využil přesilovku Opavy Petr Wolf, který pláchl hodonínské obraně a poslal nachystanému Kotvanovi kotouč za záda kolem tyče. Po třech sekundách bylo na opavské střídačce ještě veseleji, když se Davidu Sysalovi povedlo usměrnit kotouč do kasy hostů podruhé. Obrat dokonal Lukáš Černý, který po šikovné přihrávce Vítka doklepl kotouč za Kotvana. Chvíli před závěrem druhého dějství mohl navýšit ještě Kilnar, který se prokličkoval hodonínskými beky, ti jej ale záhy dojeli a zakončení mu značně znepříjemnili.

Ve třetí periodě se pak Patriku Moslerovi s malou pomocí Kotvana, jenž zazmatkoval, podařilo zařídit svému týmu náskok tří gólů. Po četných vyloučeních zahrozil Šindelář, kterému se povedlo nastřelit tyč hodonínské kasy. Krátce po něm práskl do kotouče před bránou Zdeněk Pavelek a už to vypadalo, že Opavští budou moci zbytek hry pouze kontrolovat. To vzápětí Drtiči vyvrátili. Nejdříve se povedlo z dorážky skórovat Dominiku Matulovi. Waneckemu následně ještě poslal kolem betonu touš Jakub Vrána a hostům rázem chyběl pouze jeden gól na vyrovnání, což se snažili vyřešit odvoláním gólmana a posílit se v poli. To ovšem k vyrovnání nevedlo, namísto toho se ještě Wolf zmocnil kotouče a uháněl s ním k nestřežené kase Drtičů, na zakončení už ale nezbyl čas.

Druhý společný zápas tak přinesl vyrovnání stavu série na 1:1 a ve středu Opavští s Hodonínem změří síly na jihu Moravy.


Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (HK Opava): Myslím si, že to byl klasický zápas play-off. Z 0:2 jsme to otočili na 5:2, soupeř se nevzdal, snížil na 5:4 a byly to nervy až do konce. V play-off je ale jedno, jestli vyhrajete 5:1 nebo 5:4. Máme to teď v sérii 1:1 na zápasy, jdeme dál a je to stále otevřené. Říkal jsem, že si doma věříme, což jsme potvrdili. Osobně myslím, že jsme podali dobrý výkon, trochu jsme měli z kraje smůlu. Inkasovali jsme z trestného střílení, sami jsme jej neproměnili, z ničeho nic jsme prohrávali 2:0, ale zvedli jsme se. Musím poděkovat celému mužstvu, od gólmana Waneckého až po posledního hráče, který byl na ledě. Zvládli jsme to a jsme za to rádi.

Stanislav Beťko (SHK Hodonín): Dnes se potvrdilo, že tato série bude hodně vyrovnaná. Do poloviny zápasu jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, výborně jsme bránili a de-facto jsme domácí do ničeho nepustili. Bohužel jsme udělali v našem oslabení taktickou chybu, po které nám jsme z rychlého brejku inkasovali gól na 1:2. Tento gól domácí nakopl a do konce třetiny jsme pak dostali další dvě branky. V poslední třetině jsme dostali další gól z kategorie lacinějších a Opava nakonec vyhrála. Zápas jsme neustáli hlavně a především v hlavách. Takové ale je playoff. Jde se dál. Série se vrací k nám a já věřím, že naši fanoušci budou opět naším šestým hráčem a pomůžou nám ke druhému bodu.