Opavští vezou z Kopřivnice bod

  • středa 29. listopadu 2017
  • Redakce

Nelichotivá série bez bodů je zastavena, nevýherní však nikoliv. Opavští ve středu na ledě Kopřivnice dvakrát prohrávali, nakonec ale dokázali duel dovést do prodloužení. V tom přečkali trestné střílení a dovedli zápas do nájezdů, bonusový bod však brali domácí. V tabulce se tak ztráta Slezanu na šestou Kopřivnici opět o bod prohloubila.

24. kolo, středa 29. 11. 2017

HC TATRA Kopřivnice

3:2sn (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 7. Sluštík (Kofroň), 27. Mach (Mrowiec), rozh. náj. Mach – 16. Rudl (Černý, Seidler), 57. Šindelář (Vítek, Vaněk). Rozhodčí: Čuňočka – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 3:7, navíc Šafránek a Seidler (oba Opava) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 548. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Hromada – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek, Kropka, Mrowiec, Krutil, Bail – Poruba, Červenka, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík, Mach, Suchý, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola

Šafránek – Pokorný, Kiss, Šindelář, Rudl, Štindl, Chalupa, Slavík – Herman Rousek, Vítek, Horváth, Vaněk, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina, Škoda

Na úvodní branku se v Kopřivnici nečekalo dlouho. Domácí se v 7. minutě dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž Kofroň nepřihrál Ondřeji Sluštíkovi úplně ideálně, avšak druhý jmenovaný si puk přikopl bruslí a poslal jej záhy do okryté branky.

Podobné přečíslení měli hokejisté Tatry k dispozici i v 15. minutě, tentokrát se však proti střílejícímu Štěpánkovi vyznamenal pozorný Šafránek. Jen o chviličku později navíc udeřilo na druhé straně, když Hromadu překonal přesnou trefou Dominik Rudl.

Opava vstupovala do druhé třetiny pouze ve třech hráčích, s početní nevýhodou se ale vypořádala bez inkasované branky, stejně jako s tou nadcházející. O to větší škoda přišla ve 27. minutě, kdy se Kopřivnice prosadila v rovnovážném počtu. Po přihrávce Mrowiece se přesnou ranou z pravého kruhu trefil pod víko Jakub Mach.

Slezan si následně vypracoval menší tlak, domácí obrana ale odolávala. Největší šance ve zbytku třetiny navíc připadla opět Kopřivnici. Vyčesaného střelu z prostoru mezi kruhy Šafránek vyrazil, posléze si opavský gólman dokázal poradit i s dorážkou.

Kopřivnice hrozila i na začátku třetího dějství, své šance ale nevyužila. Nejdříve jeli domácí tři na jednoho, situaci ale překombinovali a Poruba tak nemohl zakončit ideálně. Chvíli poté se do úniku dostal Kofroň, tváří v tvář Šafránkovi ale neuspěl.

Vše pomalu směřovalo k dalšímu bezbodovému vystoupení, pak se ale v 57. minutě poroučel na trestnou lavici Merenda a Slezan početní výhodu využil již po jedenácti sekundách. Autorem vyrovnávací trefy byl Jiří Šindelář, jenž tak dovedl duel do prodloužení.

V tom zahrávali domácí po držení Hartmanna trestné střílení, Sluštík ale bekhendem Šafránka nepřehodil. Na opavském brankáři následně ztroskotal i Bail, a tak musela o vítězi rozhodnout až dovednostní disciplína.

Tu načali ve druhé sérii lépe domácí, kteří šli do vedení díky Tomáška, Vaněk však okamžitě reagoval. Další gól Tatry pak přidal ve čtvrté sérii Jakub Mach, na jehož trefu už bohužel Opavští recept nenalezli. Z Kopřivnice si tak Slezan veze bod za prohru po samostatných nájezdech a jeho ztráta na šestou příčku zajišťující účast v play-off tak opět o bod narostla.