Divokou přestřelku zvládla lépe Kopřivnice

  • středa 14. února 2018
  • Redakce

Hned patnáct branek přinesl středeční souboj Opavy s Kopřivnicí. Slezan vedl ve třetí třetině o dva góly, hosté ale dokázali drtivým finišem srovnat a v prodloužení uzmout i bonusový bod.

45. kolo, středa 14. 2. 2018

HC Slezan Opava

7:8p (4:4, 2:1, 1:2 - 0:1)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 5. Wolf (Tichý), 11. Štindl (Vítek, Kiss), 15. Chalupa (Tichý), 18. Hartmann (Tichý), 36. Vítek (Chalupa), 40. Slavík (Wolf, Herman), 54. Chalupa (Štindl, Šindelář) – 6. Červenka (Stříž, Marek), 12. Červenka (Stříž), 14. Červenka (Tomášek), 15. Červenka (Marek, Tomášek), 40. Tomášek (Stříž), 58. Vyčesaný (Stříž), 60. Červenka (Stříž), 62. Stříž (Červenka, Pargáč). Rozhodčí: Held – Holibka, Kučera. Vyloučení: 3:8. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4, 6:5, 7:5, 7:8.

Wanecki (od 10. Plánovský) – Čechman, Kažimíř, Kiss, Šindelář, Tichý, Slavík – Pělucha, Bitomský, Herman, Rousek, Vítek, Cihlář, Štindl, Chalupa, Wolf, Hartmann, Malina

Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Heinzl, Stříž, Marek, Mrowiec, Krutil, Bail, Fojtík, Merenda – Červenka, Pargáč, Tomášek, Vyčesaný, Hrubý, Sluštík, Mach, Bartošák, Pěnčík, Kofroň, Gola

Přestřelku odstartoval na začátku 5. minuty přesnou trefou Petr Wolf, na jehož ránu reagoval o necelou minutu později Adam Červenka. Ten těžil z výborné přihrávky, po níž zakončoval do odkryté klece. Vedení Opavě vrátil na začátku 11. minuty střelou příklepem Jan Štindl, hosté ale opět velice rychle kontrovali druhou trefou Adama Červenky.

Tou dobou již byl mezi opavskými tyčemi střídající gólman Filip Plánovský, jenž v brankovišti nahradil zraněného Michala Waneckého. A ve 14. minutě lovil kotouč ze své branky podruhé. Adam Červenka vypíchl kotouč Šindelářovi a zakončil únik třetím gólem. Hattrick!

To ale nebylo v první dvacetiminutovce zdaleka vše. O necelou minutu později Slezan srovnal, prudkou ránu Tichého tečoval před bránou Petr Chalupa. Na následnou, už čtvrtou trefu řádícího Adama Červenky, reagoval dvě minuty před sirénou Ondřej Hartmann. Úvodní dvacetiminutovka přinesla osm branek a skončila 4:4.

Druhá třetina nabídla góly až v samém závěru. Opava měla více ze hry, převahu zužitkovala ale až na konci 36. minuty, kdy Jakub Vítek propasíroval puk za Hromadova záda. V poslední minutě druhé periody navýšil trefou z mezikruží náskok domácích Daniel Slavík, následně jej ale zredukoval Martin Tomášek. Slezan tak šel do kabin za vedení 6:5.

I první polovina třetí třetiny branku nenabídla, pak však v 54. minutě navýšil na 7:5 pro domácí z dorážky Petr Chalupa. Tři body ale na opavské konto nedoputovaly. V 58. minutě snížil na rozdíl jediné přesné trefy Michal Vyčesaný, třicet sekund před koncem poslední třetiny pak srovnal na 7:7 Adam Červenka.

O vítězi tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se prosadili hosté. Bonusový bod pro Kopřivnici vystřelil v 62. minutě David Stříž.