Opava vyzrála na Kopřivnici i podruhé

  • čtvrtek 30. srpna 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté porazili v krátkém sledu podruhé Kopřivnici. Ve čtvrtečním utkání šli Slezané do dvoubrankového vedení, hosté ho ale dvěma slepenými góly zkraje třetí periody zlikvidovali. Nakonec se ale přeci jen radovali domácí, kteří zabrali a zvítězili 5:2.

příp., čtvrtek 30. 8. 2018

HC Slezan Opava

5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 14. Peterka (Šindelář, Hendrych), 38. Rousek (Zelenkov), 46. Chujac, 47. Rousek (Zelenkov, Štindl), 55. Wolf (Šindelář, Malina) – 41. Marek (Kofroň), 43. Mach (Ficek, Suchý). Vyloučení: 8:8, navíc Peterka (OPA) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Daňa (Lamla) – Šindelář, Zouhar, Chalupa, Slavík, Bijota, Chujac, Vilinskij – Wolf, Malina, Herman, Spratek, Hendrych, Peterka, Zelenkov, Štindl, Rousek, Hartmann, Pělucha, Kadula

Hromada (Fendrich) – Stříž, Imrich, Marek, Ficek, Krutil, Bajo, Zuzaník – Suchý, Sluštík, Červenka, Kofroň, Mach, Raška, Hrubý, Gola, Pěnčík, Korec, Poruba

V první třetině nebyl k vidění příliš atraktivní hokej a šancí bylo na obou stranách spíše poskrovnu, ale branky se přeci jen diváci dočkali. V čase 13:28 udeřili domácí z hole Jakuba Peterky, který se po střele Šindeláře v předbrankovém prostoru zorientoval nejrychleji.

Do druhé periody vstoupili lépe hosté z Kopřivnice, kteří mohli srovnat ve 25. minutě. Gola sice dokázal překonat Daňu, toho ovšem zachránilo břevno jeho branky. Jen o pár minut později mohl navýšit vedení Slezanu ve vlastním oslabení Zelenkov, ten ale – podobně jako Gola – také ztroskotal na břevně. Ve 35. minutě mohl ze samostatného úniku srovnat hostující Zuzaník, ale ze souboje jeden na jednoho vyšel lépe opavský brankář. A tak se za dvě minuty potvrdilo staré známé pravidlo nedáš – dostaneš. Zelenkov dobrou přihrávkou našel mezi kruhy Tomáše Rouska, který střelou z první propálil Hromadu. Po čtyřiceti minutách se tak do kabin odcházelo za stavu 2:0.

Kopřivnice dokázala vyrovnat dvěma slepenými góly z úvodu posledního dějství. Za hosty se nejprve v čase 40:54 během přesilovky 5 na 3 prosadil tvrdou ranou Marek a o necelé dvě minuty později tečoval nechytatelně Fickovu střelu Mach. To bylo ovšem ze strany hostů vše.

Slezan si vzal vedení zpět ve 46. minutě, když mu k využití přesilové hry stačilo pouhých 8 sekund. Po vyhraném vhazování nic nevymýšlel David Chujac, vystřelil a kotouč Hromadovi propadl mezi betony. Jen za minutu a půl se skóre měnilo znovu. Tomáš Rousek si vybruslil od mantinelu na střed hřiště a střelou nad Hromadovu lapačku si připsal svou druhou branku v zápase. Za hosty mohl následně korigovat Sluštík, jenže ten z dobré pozice kotouč nedokázal zvednout nad Daňovy betony.

O definitivním osudu utkání rozhodl v čase 54:24 Petr Wolf, když z vrcholu kruhů přízemní ranou prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Kopřivnice se už na obrat nezmohla, a tak i z druhého přípravného duelu mezi těmito celky vyšli lépe opavští hokejisté.

Po závěrečném hvizdu si ještě oba týmy zkusily prodloužení a nájezdy. V prodloužení byl úspěšnější Slezan díky gólu kapitána Chalupy, dovednostní soutěž pro změnu vyšla lépe Kopřivnici.

Poslední přípravné utkání sehraje Opava v úterý 4.9., kdy na svém ledě přivítá Bobry z Valašského Meziříčí.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Výborně jsme hráli akorát první tři minuty. Když už to vypadalo, že se herně zvedáme, zkomplikovali jsme si vždy situaci zbytečnými fauly. Ve třetí třetině jsme hráli více v pěti a vrátilo se nám to ve vstřelených brankách. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce, po utkání s Orlovou to však byl letos nejhorší výkon. Doufám, že to bude příště lepší."

Tomáš Chalupa, Filip Lefenda