Opava nezvládla závěr zápasu a vykročila do sezóny těsnou porážkou

  • středa 12. září 2018
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Hokejisté Opavy vstoupili do nové druholigové sezóny překvapivou porážkou. Slezané dokázali na úvodní dva góly Kopřivnice ihned reagovat a posléze dokonce dvakrát sami vedli, jenže koncovka patřila hostům, kteří zásluhou aktivního Tomáška dvěma góly otočili stav na konečných 4:5.

1. kolo, středa 12. 9. 2018

HC Slezan Opava

4:5 (2:2, 1:1, 1:2)

HC TATRA Kopřivnice

Branky a nahrávky: 8. Wolf (Černý), 14. Chalupa (Šindelář, Wolf), 24. Rousek (Zelenkov, Chalupa), 49. Černý (Šindelář, Jánošík) – 7. Hrubý (Pěnčík, Gola), 12. Ficek, 40. Červenka (Bail), 56. Tomášek (Stříž), 58. Tomášek (Červenka). Rozhodčí: Markovský – Novotný, Šimčík. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Wanecki (Daňa) – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Hromada (Fendrich) – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Mach M., Imrich, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Pargáč, Mach J., Červenka, Suchý, Raška, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík

V 5. minutě hákoval Krejčí a hosté dostali možnost přesilové hry. Tu využil Daniel Hrubý, jenž po krásné kombinaci zakončoval do odkryté klece. Reakce domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Po špatném vyhození Kopřivnice se ke kotouči dostal Petr Wolf a bekhendem srovnal na 1:1.

Hosté si vzali ztracené vedení zpět na konci 12. minuty. Kopřivnický tlak vyústil ve střelu Dominika Ficka, který rychlou střelou propálil Waneckého. Také tentokrát však družina kouče Janečka bleskově srovnala. Za necelé dvě minuty tečoval Šindelářovu střelu za Hromadova záda Petr Chalupa. V závěru třetiny mohl strhnout vedení na stranu Kopřivnice Červenka, svůj samostatný únik ale v gól nepřetavil.

Další brejk měli hosté k dispozici na konci 23. minuty, Vilinského chybu ale nechal Tomášek bez potrestání. A tak udeřilo na druhé straně. Chalupovu střelu od mantinelu usměrnil do sítě Tomáš Rousek a Opava v utkání poprvé vedla. Vzápětí mohl srovnat Pargáč, Wanecki se ale blýskl skvělým zákrokem.

Ve zbytku třetiny mohli vedení domácích navýšit zejména Rousek a Wolf, ani jeden z jmenovaných ale neuspěl. Na protější straně ledové plochy si domácí lavička oddechla, když brejk Hrubého vyrezultoval pouze v nastřelenou tyčku. Jenže Slezané si vedení do kabiny nakonec neodnesli. Přesilovou hru využil necelou minutu před druhou sirénou Adam Červenka, jenž ranou z kruhů vymetl šibenici.

Do třetího dějství vykročili lépe Opavští, kterým vrátil vedení Lukáš Černý. Ten se po odražené střele Šindeláře nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a uklidil z dorážky kotouč do sítě. Následně si Kopřivnice vypracovala dva velké závěry před Waneckého svatyní, Opava je ale s velkou porcí štěstěny přečkala. V 56. minutě už bylo ale srovnáno. Martin Tomášek procpal kotouč pod Waneckým a na světelné tabuli v tu chvíli svítily dvě čtyřky.

To ale nebylo vše. Jen o dvě minuty později propálil Waneckého bekhendem opět Martin Tomášek a dokonale tak pokropil domácí tým i fanoušky studenou sprchou. Slezané se následně snažili o vyrovnání v šesti, na bod už ale nedosáhli.

Do sezóny tak opavští hokejisté vstoupili poměrně překvapivou porážkou, když na domácím ledě podlehli o gól Kopřivnici 4:5. Šanci na reparát budou mít svěřenci trenéra Janečka v sobotu na ledě Šumperka.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Zápas jsme si dnes prohráli nezkušeností, a troufnu si říci, že i nekázní. Soupeř byl trpělivější a na vítězství si počkal. Vím, že jsme hodně mladý tým, ale je třeba hrát s větším sebevědomím. Teď máme před sebou dva těžké zápasy a je třeba hráčům zvednout hlavy. V Šumperku i s Hodonínem se může stát cokoliv."

Filip Lefenda