Paráda! Slezan otočil bitvu s Novým Jičínem, rozhodl Wolf

  • sobota 29. září 2018
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Parádní bitvu se šťastným koncem sehráli opavští hokejisté. Nový Jičín sice vedl, ale v úvodu třetí třetiny Petr Wolf dvěma góly otočil skóre a Opava si vedení 2:1 pohlídala.

6. kolo, sobota 29. 9. 2018

HC Slezan Opava

2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Ďáblové Nový Jičín

Branky a nahrávky: 44. Wolf (Herman), 46. Wolf (Jánošík, Černý) – 37. Chvostek (Palička).Rozhodčí: Škach – Rychlý, Bartoň.
Vyloučení: 4:2, navíc Herman (Opava) 5 minut a do konce utkání.
Bez využití.

Wanecki – Bijota, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina.

Hlaváč – Adamík, Hruška, Beutl, Metelka, Gřesík, Tomeček, Hrachovský – Palacký, Palička, Pecha, Málek, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Sonnek, Irgl.i

Úvodní dějství nenabídlo příliš hokejové podívané. Oba dva celky se přetahovaly o kotouč a do statistik se zapsala pouze domácí Opava, a to negativně. Domácí hráči se nechali dvakrát vyloučit, ale soupeř z Nového Jičína nedokázal ani jednu přesilovku využít. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Druhé dějství pokračovalo podobně jako to první a byla k vidění hlavně vyloučení. Ke konci druhé třetiny se ovšem prosadili hosté v čase 37:00. Filip Palička nahrál na Michela Chvostka, který vstřelil první branku utkání a poslal hosty do vedení. Ovšem domácí se nevzdali a do třetí třetiny vlétli jako uragán.

V čase 41:19 si Opava vynutila vyloučení Málka, který šel na trestnou lavici za hákování. Opavští hokejisté sice přesilovou hru nevyužili, ale z popřesilovkového náporu dokázali vytěžit první branku! V čase 43:29 se prosadil Petr Wolf, který začal úřadovat. O necelé dvě minuty později se totiž prosadil znovu a poslal Opavu do vedení 2:1! Zbytek utkání se snažili hosté o vyrovnání, ale to nepřišlo, a tak z Opavy odjíždějí s prázdnou.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Utkání bych rozdělil na třetiny. V první jsme si asi po utkání v Orlové mysleli, že vše půjde samo, ale opak byl pravdou. Byla to hrůza. Od druhé části jsme se dvakrát nadechovali jít do vedení, ale sami jsme si přicházející tlak zastavili dvěmi hloupými vyloučeními. Až třetí třetina nabídla úsilí a touhu otočit zápas, za což před hráči smekám a děkuji jim.”