Opava promarnila v Kopřivnici dvoubrankové vedení

  • sobota 13. října 2018
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opavská čtyřzápasová série bez porážky je u konce. Slezané vstoupili do utkání na ledě v tabulce třetí Kopřivnice výborně, když si po gólech Štindla a Rouska vypracovali dvoubrankové vedení, o to ale nakonec přišli. Tatra zvládla duel třemi trefami otočit, na vyrovnávací gól kapitána Černého pak dokázali domácí reagovat čtvrtým zásahem.

9. kolo, sobota 13. 10. 2018

HC TATRA Kopřivnice

4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 31. Gebauer (Tomášek), 38. Stříž (Bail, Mach J.), 47. Tomášek (Mach J.), 57. Gola (Suchý) – 18. Štindl (Peterka, Slavík), 28. Rousek (Chujac), 53. Černý (Krejčí, Jánošík). Rozhodčí: Šudoma – Novák Z., Kurtin. Vyloučení: 4:5, navíc Zuzaník a Marek (oba Kopřivnice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 627. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Hromada – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Mach M., Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, Mach J., Červenka, Gebauer, Suchý, Raška, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík

Daňa – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Opava vstoupila do střetnutí 9. kola výborně. V 18. minutě se Slezan dostal do přečíslení dva na jednoho, které zakončil trefou do horního růžku Hromadovy svatyně Jan Štindl. Další zásah přidali hosté o deset minut později. Chujacovu ránu dorážel ze skrumáže před brankou Tomáš Rousek.

Rozplývat se začalo nadějné opavské vedení v 31. minutě. Přesnou ranou z mezikruží se prosadil Robin Gebauer, na něhož dvě minuty před druhou sirénou navázal v přesilovce přízemní dělovkou od modré čáry David Stříž.

Ve 47. minutě byl obrat dokonán. Z prostoru mezi kruhy Daňu prostřelil Martin Tomášek a Tatra poprvé v utkání vedla. V polovině 53. minuty nahrál Krejčí od mantinelu na hůl Lukáše Černého, proti jehož zakončení se Hromada nestihl přemístit. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. Tři minuty před koncem třetí periody předal Suchý puk Patriku Golovi, jenž vystřelil domácím ze středu hrací plochy tři body.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "K utkání jsme přistoupili špatně, domácí zvítězili zaslouženě. Vedení 2:0 bylo zadarmo, nezasloužili jsme si ho. Na domácích byla po celý zápas vidět větší snaha. Pokud si včas někteří hráči neuvědomí, že hokej musí někdo platit a že přízeň fanoušků si musíme postupně zasloužit, budu nucen dělat v kádru změny. Chci vybudovat zdravé a hladové mužstvo, avšak dnes do takového týmu řada hráčů svým přístupem nepatřila."

Filip Lefenda