Slezan prohrál s posíleným Hodonínem 5:1

  • sobota 20. října 2018
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Sobotní zápas na ledě Hodonína, jenž v posledních dnech značně posílil, skončil nejvyšší opavskou letošní porážkou. Slezané padli s domácím favoritem 5:1, když jedinou trefu obstaral v přesilové hře pěti proti třem Vlastimil Malina.

11. kolo, sobota 20. 10. 2018

SHK Hodonín

5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Miklík (Růžička), 30. Matějka (Mikéska, Škutchan), 31. Matula, 48. Matějka, 59. Finsterle (Sedlák, Hladiš) – 36. Malina (Wolf, Chujac). Rozhodčí: Šudoma – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 5:7, navíc Finsterle (Hodonín) a Rousek (Opava) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 854. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Juříček – Sedlák, Fišera, Kobylík, Rýpar, Mikéska, Ševčík, Hladiš, Miklík – Charvát, Matějka, Šaršok, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča, Polák

Daňa – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Drtičům náramně vyšel vstup do zápasu. Hned na začátku byl sice vyloučený domácí obránce Miklík, ale hodonínští hokejisté oslabení ustáli a následně udeřili. Krátce po návratu z trestné lavice udeřil právě Miklík.

Další šance Jihomoravané promarnili, ani Slezané ale nebyli v zakončení přesní. Klíčové chvíle sobotního zápasu přišly ve druhé třetině. Drtiči nejprve promarnili téměř minutu trvající přesilovku pět na tři, aby v polovině utkání v rychlém sledu dvakrát udeřili. Na 2:0 zvýšil při hře čtyři na čtyři Matějka, o devětadvacet sekund později se prosadil Matula a domácí rázem vedli o tři branky.

Opavu vrátil do hry o body Malina, jenž potrestal sekání Kobylíka a nedovolené bránění Fišery a ve dvojnásobné početní výhodě snížil na 3:1.

Více ale dobře hrající Drtiči soupeři ze Slezska nedovolili. Hodonínští v závěrečné části přidali další dvě rány a nakonec si připsali další přesvědčivou výhru. Ve 48. minutě se prosadil Matějka, triumf SHK završil v početní výhodě Finsterle, kterému asistovali Sedlák s Hladišem. Opava už reagovat nedokázala.


Ohlasy trenérů

Ivan Dornič (SHK iClinic Hodonín): "Hráče musím za výkon i výsledek pochválit. Jsem rád, že se nám v domácím prostředí povedlo navázat na předcházející venkovní zápas. Výsledek je pro nás příznivý, ale duel s Opavou nebyl jednoduchý. Hlavně první třetina byla poměrně vyrovnaná, šance měly oba týmy. Nám pomohly dva slepené góly v polovině zápasu. Za stavu 3:0 jsme se definitivně uklidnili a začali hrát svoji hru. Soupeř sice do konce druhé třetiny snížil, ale zbytek utkání byl zcela v naší režii. Nakonec jsme přidali další dva góly a zápas v klidu dovedli do vítězného konce. Věřím, že se diváci hokejem bavili. Bylo příjemné slyšet potlesk. Snad vzrůstající formu potvrdíme i v dalších zápasech."

Martin Janeček (HK Opava): "Dnes jsme utkání jednoznačně nezvládli a jednoznačně odhodlanější domácí zaslouženě zvítězili. Minulý zápas jsem vyzdvihl dodržení taktiky, dnes je tomu zcela naopak. Soupeř nás porazil přesně věcmi, na které jsme se chystali. Teď je třeba zvednout hlavy a pokračovat v poctivé práci. Hráčům věřím, i když se to dnes nepovedlo. Ve třetí třetině nic nevypustili a pracovali až do závěrečné sirény. I to je ukázka charakteru, který tuhle partu zdobí."