Opava v Jičíně dotahovala, nakonec se vrací s prázdnou

  • středa 31. října 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté vyšli z utkání 14. kola bodově naprázdno, když v Novém Jičíne prohráli 4:2. Domácí si v první polovině zápasu vypracovali tříbrankové vedení, které dokázali Slezané smrsknout na jedinou trefu, pět minut před koncem ale Opavští inkasovali počtvrté.

14. kolo, středa 31. 10. 2018

Ďáblové Nový Jičín

4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 2. Slovák (Gřesík), 27. Slovák (Zedník, Chvostek), 30. Slovák (Zedník, Chvostek), 55. Hrachovský (Motloch, Slovák) – 36. Černý (Chujac), 49. Chujac (Spratek). Rozhodčí: Vaněk – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

V. Sonnek – Adamík, Már, Hruška, Hrachovský, Beutl, Metelka, Gřesík, Tomeček – Palička, Krupa, Kuba, Motloch, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Vaňo, J. Sonnek, Slovák, Irgl

Wanecki – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Ďáblové vstoupili do utkání bleskurychle, když se již ve 2. minutě radovali z vedení. Gřesíkova rána byla sražena k Jiřímu Slovákovi, jenž dorážkou do pravého horního rohu brány otevřel skóre. Opava posléze postupně převzala iniciativu a byla nebezpečnější, neprosadila se však ani v jedné ze svých dvou přesilovek.

Ve druhé třetině nejprve Slezané přečkali oslabení, při hře v rovnovážném počtu už ale inkasovali podruhé. Zedník našel bekhendem volného Jiřího Slováka a ten svou druhou trefou pod horní tyč navýšil náskok Nového Jičína.

O necelé tři minuty později byla situace pro Opavu ještě horší. Jiří Slovák se opět dostal k puku a střelou mezi Waneckého betony dokonal hattrick.

Opava zvládla ještě před odchodem do kabin snížit. Chujac našel výborně načasovanou přihrávkou Lukáše Černého, jenž si sjel za obranu a bekhendem přizvedl puk nad Sonnka.

Šance Opavských opět o něco vzrostly ve 49. minutě, kdy hráli hosté po krosčeku Krupy přesilovku. Spratek vydoloval puk u mantinelu a předal ho na modrou čáru Davidu Chujacovi, jehož dělovku zastavila až branková síť.

Komplikace přišly na konci 53. minuty. Krejčí trefil hokejkou Zedníka a vyfasoval menší trest, na jehož konci domácí přeci jen využili přesilovku a vrátili na své hole klid. Motloch nabil Ondřeji Hrachovskému a ten prolomil v utkání svou střeleckou smůlu.

Opava ještě zkoušela v závěru hru bez brankáře, další zdramatizování zápasu už se ale nekonalo. Nový Jičín tak opět potvrdil výbornou domácí formu a vítězstvím 4:2 se posunul na druhou příčku tabulky. Slezan, jenž v sobotu vyzve na domácím ledě Tábor, zůstává šestý.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Na zápas jsme se těšili, ale vstoupili jsme do něj, jako kdyby se nás netýkal, což domácí hned trestali. Samotná hra nebyla špatná, ale chyběl důraz v koncovce a přišly i dvě individuální chyby. Nevzdali jsme se a i za stavu 3:0 bojovali. Tlak přinesl ovoce v podobě snížení na 3:2. Jenže pak přišel další zkrat v podobě zbytečného faulu a domácí tak právě pro naši nekázeň vyhráli o dvě branky."