Skvělá práce! Slezan nasázel šest gólů a veze výhru z jihu Čech

  • sobota 17. listopadu 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté vzdálený výjezd do Českých Budějovic zvládli výtečně. David servis sice vedl, ale pak Slezané skóre třemi góly otočili, a nakonec na ledě jihočeského soupeře zvítězili v jednoznačném poměru 6:2.

18. kolo, sobota 17. 11. 2018

HC David Servis České Budějovice

2:6 (1:1, 1:3, 0:2)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 1. Šulčík (Doktor, Lukáš Kříž), 30. Šulčík (Doktor) – 4. Wolf (Vilinskij), 21. Malina (Krejčí, Hendrych), 25. Bjurkland (Rousek), 34. Krejčí (Malina, Hartmann), 46. Spratek (Bjurkland, Pělucha), 56. Zelenkov (Spratek, Hendrych). Rozhodčí: Ondráček – Horký, Roupec. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:6.

Klestil – Kubeš, Grauer, Procházka, Kříž J., Radoš, Škopek, Kříž L. – Doktor, Tejko, Rolínek – Šulčík, Ferebauer, Trummer – Vak, Kronus, Bárta – Sumerauer

Wanecki – Kažimír, Zouhar, Krejčí, Šindelář, Štindl, Slavík, Valinskij – Pělucha, Herman, Rousek – Zelenkov, Bjurkland, Spratek – Wolf, Hartmann, Peterka – Černý, Malina, Hendrych

Lépe přitom začali domácí, které poslal už po 25 sekundách do vedení Šulčík. O zhruba tři minuty později už bylo srovnáno po trefě Wolfa. Pak Slezané udeřili dvakrát krátce po sobě na startu druhé dvacetiminutovky.

V čase 20:57 využil přesilovku Malina a chvíli po konci další početní výhody po Rouskově luxusním pasu skóroval Bjurkland – 1:3 a šlo se do kabin.

Po Doktorově přihrávce se sice podruhé v utkání trefil Šulčík a snížil na rozdíl jediné branky, ale na přelomu zápasu Klestila propálil Krejčí a opavští hokejisté získali dvougólové vedení zpátky. Slezané utkání kontrolovali a svůj náskok ve třetí části ještě navýšili.

V čase 45:28 Bjurkland nabil Spratkovi, jenž přidal pátou branku Opavy, a poslední slovo měl Zelenkov. Ten v 56. minutě zužitkoval přesilovku tvrdou střelou, na kterou nedokázal Klestil reagovat. Slezan tak navázal na středeční výhru nad Kopřivnicí a bere další tři body!


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Do Českých Budějovic jsme jeli s velkým respektem k soupeři, ale také s jasným záměrem zvítězit. To se nám díky parádnímu přístupu všech hráčů povedlo a klukům za to patří uznání. Poděkování míří i hrstce opavských fanoušků, kteří nám vytvořili téměř domácí prostředí.“