Velká škoda: Slezan neudržel vedení a na ledě Draků prohrál

  • středa 21. listopadu 2018
  • Redakce | FOTO: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Slibně rozehraný zápas měli v Šumperku opavští hokejisté, kteří po trefě Bohumila Hermana v podhůří Jeseníků vedli. V úvodu druhé třetiny ovšem domácí favorit srovnal. Na samém závěru třetí části pak dvakrát udeřil a zapsal vítězství 3:1. Slezan se tak domů vrací s prázdnou.

19. kolo, středa 21. 11. 2018

Draci Šumperk

3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 23. Romančík (Drtil, Řezáč), 59. Králík (Čuřík, Plášek), 60. Romančík (Králík, Řezáč) – 17. Herman (Wolf, Krejčí). Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 3:6, navíc Ďurač 5 minut a do konce utkání – Štindl 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 740. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

O. Haloda – Vaněk, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Ostřanský.

Daňa – Kažimír, Zouhar, Krejčí, Šindelář, Štindl, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Zelenkov, Bjurkland, Kadula, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

Opavští v úvodu zápasu přežili oslabení, a pak mohli sami udeřit v přesilovce, jenže to se jim nepovedlo. Dočkali se v čase 16:47, kdy Wolf bekhendem krásně přiťukl puk do jízdy Hermanovi, jenž zavěsil pod horní tyčku. Šumperk ale po přestávce srovnal s opavským mužstvem krok.

V početní výhodě od modré vypálil Drtil a odražený kotouč pohotově zametl za záda Dani číhající Romančík. V závěru druhé dvacetiminutovky zazvonil Hartmann na tyčku šumperské klece, a pak skvělý Daňa vychytal v gólových šancích Králíka i Hrocha.

Šlo se do třetí třetiny, ve které dlouho platil nerozhodný stav 1:1. Už se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, jenže Slezané ztratili v útočném pásmu puk a domácí šli rychle dopředu. Čuříkovi sice střela nesedla ideálně, ale Králík posunul touš do opavské klece a Draci rázem vedli.

Slezan poslal gólmana Daňu na střídačku a zkusil to v šesti. Srovnat ale nedokázal. Naopak Šumperští vyřešili elegantně přečíslení tři na jednoho a gólem do prázdné branky sekundu před koncem dali výsledku 3:1 konečnou podobu. Opavští hokejisté se po dvou venkovních zápasech představí doma, kde v sobotu hostí Pelhřimov.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Jsem hodně zklamán. Pětapadesát minut téměř bezchybně držíme taktiku, kdy jsme toho Šumperku moc nedovolili, a zhruba posledních pět minut začneme hrát hloupě vabank. Tohle udělá jen hloupější tým, kterým jsme tentokrát byli my. Teď je potřeba zvednout hlavu a poučit se.“