Slezan na závěr roku padl, proti Novému Jičínu urval jen bod

  • středa 19. prosince 2018
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opavští hokejisté poslední vystoupení v letošním kalendářním roce nezvládli. Slezané na svém ledě s Novým Jičínem prohrávali o dvě branky, pak sice dokázali srovnat, jenže v nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Vaňo. Ten trefil vítězství hostujícího celku, a Opava tak bere bod.

27. kolo, středa 19. 12. 2018

HC Slezan Opava

2:3sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Ďáblové Nový Jičín

Branky a nahrávky: 33. Peterka (Malina, Daňa), 54. Rousek (Jaroš) – 14. Slovák (Poruba), 29. Poruba (Slovák, Már), rozhodující nájezd Vaňo. Rozhodčí: Markovský – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Daňa – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Jaroš, Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Hlaváč – Adamík, Már, Hruška, Hrachovský, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, Palička, Krupa, Pecha, Málek, Chvostek, Poruba, Zedník, Vaňo, Slovák

Do utkání vstoupili lépe hosté. Opava ve 12. minutě špatně vystřídala, když hrála v šesti, a Jiří Slovák, jenž po přihrávce Poruby zblízka překonal Daňu, toto zaváhání trestal.

Opavští měli dobrou možnost na vyrovnání ve 28. minutě. Po Šindelářově střele od modré čáry se před Hlaváčem vytvořil závar, Herman ale ležícího brankáře Nového Jičína překonat nedokázal. Za necelou minutu se za hostující obranu proháčkoval Malina a přihrál úplně volnému Štindlovi, ten ale z prostoru mezi kruhy zamířil nad horní tyč.

A tak udeřilo opět na druhé straně. Slovák vyhrál souboj za brankou a předložil puk nehlídanému Janu Porubovi, který ranou bez přípravy překonal Daňu podruhé.

Opava se kontaktního gólu dočkala ve 33. minutě, kdy se prosadila v početní výhodě. Po přihrávce Maliny uháněl sám na Hlaváče Lukáš Peterka a trefou pod vyrážečku snížil. Chvíli poté mohl Novému Jičínu vrátit dvoubrankový náskok Kuba, Daňa ale jeho samostatný brejk zlikvidoval.

Pět minut před přestávkou mohlo být v Opavě srovnáno. Malina volil nesobecky přihrávku na ještě lépe postaveného Jánošíka, ten ale v dobré pozici selhal, když nedokázal přizvednout kotouč nad ležícího Hlaváče.

Třetí dvacetiminutovka začala velkou domácí hrubkou již při úvodním vhazování, po němž se řítil sám na branku Slovák, Daňa ale svůj celek opět podržel. A tak se mohl spolu se svými spoluhráči radovat v 54. minutě z vyrovnání. Jaroš přenechal při přechodu do pásma puk Tomáši Rouskovi a ten střelou švihem z vrcholku kruhu srovnal na 2:2.

V 56. minutě mohl Slezan dokonce otočit. Krejčí našel parádní přihrávkou úplně volného Wolfa, ten ale Hlaváče neprostřelil. O vítězi následně nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, a tak musely přijít na řadu až samostatné nájezdy.

V dovednostní disciplíně neuspěl na domácí straně ani jeden hráč, zatímco na té novojičínské se prosadil jeden muž – Jakub Dušan Vaňo. Ten tak rozhodl o tom, že si bonusový bod odvezli z Opavy Ďáblové.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Před utkáním jsem tvrdil, že vyhraje ten připravenější. A vyhrál. Samozřejmě neznám včerejší přípravu soupeře, ale my jsme už včera na tréninku nepracovali dobře, chyběla nám soustředěnost. Tenhle špatný výkon je trest. Máme před sebou pauzu, a tak je třeba si odpočinout, zároveň potrénovat a také si s týmem promluvit. Všem fanouškům přeji krásné svátky. Už teď se těším na další utkání, kde bychom je rádi potěšili více než dnes."

Jan Šimek, Filip Lefenda