Skvělý obrat! Opava otočila čtyřmi góly duel s lídrem a je třetí

  • středa 12. prosince 2018
  • Redakce | FOTO: René Rámiš (hokejzr.cz)

Cenný skalp si ve středu připsali na domácím ledě opavští hokejisté! Ti sice s lídrem jižní skupiny – týmem Žďáru nad Sázavou – prohrávali po první třetině 0:2, po přestávce ale zabrali a ve zbytku zápasu dokonali povedený obrat na konečných 4:2. V pořadí skupiny Východ si tak Slezan polepšil na třetí příčku!

28. kolo, středa 12. 12. 2018

HC Slezan Opava

4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

SKLH Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 31. Wolf (Šindelář, Malina), 33. Hendrych (Rousek), 59. Peterka (Černý, Krejčí), 60. Wolf (Černý, Šindelář) – 16. Wasserbauer (Kolda), 19. Wasserbauer (Pleva, Bureš). Rozhodčí: Šudoma – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Daňa – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Jaroš, Pělucha, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Loubal – Kolda, Havlín, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort – Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Peslar, Stehlík, Wasserbauer

Opavě podobně jako v utkání s Havlíčkovým Brodem nevyšla první třetina. Žďár se ujal vedení na konci 16. minuty, pouhou vteřinu po konci vlastního oslabení. V rohu pásma Slezanu kotouč vybojoval Kolda, který našel mezi kruhy rozjetého Jana Wasserbauera, ten Daňovi udělal kličku a uklidil puk do sítě. O dvě minuty později už vedly Plameny o dvě branky. Během přesilové hry hostů se totiž před Daňou odehrála skrumáž a obránce Slezanu ve snaze kotouč odpálit do bezpečí trefil vlastního spoluhráče Wolfa, od kterého se kus gumy odrazil do branky. Jako autor gólu byl označen opět Jan Wasserbauer.

Ve druhé třetině Opava svou hru výrazně zlepšila, což vyústilo v několik přesilovek pro Slezan. První dvě sice byly neúspěšné, ale v půlce periody byla Slezanu nabídnuta dvojnásobná početní výhoda a tou už domácí výběr nepohrdnul. Šindelář sice vypálil vedle, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil k Petru Wolfovi a ten jej uklidil do sítě – 1:2. V čase 32:54 už v Opavě bylo srovnáno. Na modré nic nevymýšlel Jakub Hendrych, puk lehce nahodil na Loubala a ten kupodivu všech přítomných nijak nereagoval. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítil stav 2:2.

Ve 44. minutě mohl jít Slezan ve vlastním oslabení poprvé v zápase do vedení. Po šťastném odrazu od mantinelu jel totiž Hendrych sám na Loubala, ale svou střelou jen orazítkoval levou tyč. Když už to vypadalo, že utkání dospěje do prodloužení, tak Černý v 58. minutě od mantinelu nahodil puk do předbrankového prostoru, kde jej tečoval Lukáš Peterka a brankář Žďáru byl bez šance – 3:2. Na konečných 4:2 ještě do prázdné branky upravil svým druhým gólem v zápase Petr Wolf a tři body tak zůstaly ve Slezsku.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Opět rozpačitý a ospalý začátek. Musím přiznat, že to hráči v první pauze schytali, ale přineslo to ovoce a zlepšeným pohybem, osobními souboji a hrou samotnou jsme zápas otočili. Hráčům gratuluji, avšak je tam z mé strany velké ale. Teď už je zase potřeba poctivá příprava na sobotní venkovní utkání. Jedeme dál."

Tomáš Chalupa, Filip Lefenda