Slezan veze z Tábora bod, prohrál po nájezdech

  • sobota 05. ledna 2019
  • Redakce

Opavští hokejisté si od Jordánu odváží jediný bod. Na jihu Čech brzy prohrávali, pak rychle srovnal Rousek. Vyrovnaný duel nakonec dospěl až do nájezdů, v nichž trefil táborskou výhru Dančišin. Slezané prohráli počtvrté za sebou.

30. kolo, sobota 5. 1. 2019

HC Tábor

2:1sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 2. Havran (Adam), rozhodující nájezd Dančišin – 3. Rousek (Jaroš). Rozhodčí: Čáp – Marek, Ovsík. Vyloučení: 5:6, navíc Hendrych (Opava) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 728. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Kolář – Havran, Košař, Adam, Skočovský, Dvořák, Černý, Bouška – Kadilák, Blažek, Březina, Kalaš, Pípal, Dančišin, Zayml, Drda, Prášek, Pechánek, Sladkovský.

Wanecki – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

Opavští nezačali na jihu Čech dobře. Hned v úvodu putoval na trestnou lavici za podrážení Rousek a domácí mužstvo nabídnutou přesilovku využilo. Adam nahrál Havranovi, který poslal Tábor do vedení.

Slezané ale dokázali bleskově srovnat, povedlo se jim to 67 sekund po úvodní trefě Havrana. Byl to právě Rousek, jenž předtím pykal za své vyloučení, kdo vyrovnal na 1:1.

Téměř osm stovek diváků na táborském stadionu už v základní hrací době gól nevidělo. Duel nerozseklo ani prodloužení, a osud zápasu tak musely rozuzlit nájezdy, v nichž bonusový druhý bod pro Tábor zařídil Dančišin.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Pro nás je to jednoznačně ztráta bodů a co je ještě horší, zasloužená ztráta. Kromě první třetiny se takhle o play-off nebojuje. Udělali jsme ostudu naší práci i celému opavskému hokeji. Řada hráčů by si asi měla sáhnout do svědomí. Play-off se nám malinko vzdálilo, ale zase ne natolik, abychom nezvedli hlavy a nebojovali o něj dál. To ale musí sami hráči doopravdy chtít.“