Opava si smlsla na Českých Budějovicích i podruhé

  • sobota 12. ledna 2019
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Důležité vítězství zaznamenali po čtyřech porážkách v řadě opavští hokejisté. Ti vyzráli i podruhé v sezóně na českobudějovický David Servis, který na domácím ledě zdolali 7:4. V utkání zářil zejména útočník Daniel Spratek, jenž se pod divoký výsledek podepsal hattrickem.

31. kolo, sobota 12. 1. 2019

HC Slezan Opava

7:4 (3:3, 2:0, 2:1)

HC David Servis České Budějovice

Branky a nahrávky: 2. Malina (Rousek, Jaroš), 8. Bažant (Chujac), 16. Chujac (Wolf, Herman), 31. Spratek (Krejčí, Malina), 37. Herman (Bažant, Černý), 42. Spratek (Zelenkov, Chujac), 58. Spratek (Zelenkov, Jánošík) – 9. Kříž (Ferebauer, Trummer), 12. Procházka (Rolínek), 17. Šulčík (Sumerauer), 54. Vak (Škopek, Sumerauer). Rozhodčí: Held – Bubela, Čelechovský. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:4, 7:4.

Wanecki – Fědor, Bažant, Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Vilinskij – Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina

Svoboda (42. Marek) – Procházka, Dudáček, Ferebauer, Radoš, Škopek, Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Bárta, Šulčík, Trummer, Tejko, Kronus, Bárta, Sumerauer, Vak

Slezan šel do vedení už ve 2. minutě. Rousek našel mezi kruhy volného Vlastimila Malinu a ten střelou nad Svobodův beton otevřel skóre. Druhý opavský zásah přidal po krásné individuální akci Matěj Bažant, jenž projel s kotoučem na holi přes půl hřiště a rychlou střelou od modré navýšil na 2:0.

Od modré čáry vypálil o minutu později také Lukáš Kříž a snížil. Na konci 12. minuty Opavští špatně vystřídali, díky čemuž se hosté dostali do přečíslení dva na nikoho. Rolínek předložil puk Petru Procházkovi a ten jej uklidil za záda bezmocného Dani.

Vedení vrátil Slezanu v přesilové hře přesnou pumelicí od modré lajny David Chujac, do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, neboť se ještě před první sirénou prosadil takřka baseballovým způsobem ze vzduchu Roman Šulčík.

Po přestávce nastoupil do branky místo Dani Wanecki. Opava odstartovala druhou část hry několika neproměněnými příležitostmi, skóre se tak měnilo až po půlhodině hry. Krejčí našel v mezikruží volného Daniela Spratka, proti jehož zakončení se Svoboda nestihl včas přemístit. Tři minuty před přestávkou se Bažantova dělovka odrazila od zadního mantinelu k nikým nehlídanému Bohumilu Hermanovi, jenž zavěsil přesně pod víko.

Skvělý měla Opava také nástup do třetí periody. Neuběhly ani dvě minuty a Daniel Spratek vyhrál sprinterský souboj s hostujícím gólmanem, kterého následně pokořil pohodlnou trefou do prázdné brány. To už Svoboda nevydržel a přepustil místo mezi tyčemi náhradníku Markovi.

Jiskřičku naděje vykřesali Jihočeši v 54. minutě. Tomáš Vak se zřejmě řídil pravidlem „když nevíš co s pukem, vystřel“ a poslal kotouč pod Waneckého lapačku. Na víc už se ale hokejisté David Servisu nezmohli. Naopak to byli Slezané, kdo udělal sedmou brankou za utkáním tečku. Přihrávku od Zelenkova napálil z první Daniel Spratek a korunoval povedený večer hattrickem.

Opava tak po čtyřech prohrách v řadě porazila českobudějovický David Servis 7:4. Příští utkání odehraje Slezan ve středu na ledě třetí Kopřivnice.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Od začátku jsme lépe bruslili, jen v první třetině jsme hru pojali dost nezodpovědně. Ve druhé jsme dominovali a ve třetí přišlo menší uspokojení, ale zápas jsme s přehledem dotáhli do vítězného konce. Hráčům za výkon děkuji a gratuluji jim."

Filip Lefenda