Slezan ukončil sérii venkovních nezdarů triumfem v Kopřivnici

  • středa 16. ledna 2019
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opavští hokejisté po šesti venkovních porážkách v řadě zabrali a vezou tři body z Kopřivnice! O vítězství rozhodli Slezané zejména třemi góly v úvodní dvacetiminutovce. Ve zbylých dvou dějstvích přidali svěřenci kouče Janečka ještě jednu trefu, aniž by sami inkasovali, a zvítězili tak na půdě favorita 4:1.

32. kolo, středa 16. 1. 2019

HC TATRA Kopřivnice

1:4 (1:3, 0:0, 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 7. Tomášek (J. Mach, Stříž) – 2. Malina (Jaroš, Krejčí), 7. Chujac (Hendrych, Spratek), 15. Jánošík (Hendrych, Spratek), 53. Peterka (Chujac, Černý). Rozhodčí: Cabák – Vengřín, Blažek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Hromada – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Puškár, Bail, Marek, Fojtík – Hrubý, J. Mach, M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík

Wanecki – Kocián, Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Vilinskij, Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Opava vstoupila do utkání bravurně. Hned po první akci Slezanu zazvonila za Hromadou tyč, z té následující už se ale hosté radovali. Nenápadná střela Vlastimila Maliny doputovala až za záda domácího brankáře. V 7. minutě bylo na opavské straně ještě veseleji, když se tvrdou ranou od modré čáry prosadil David Chujac.

Na tuto trefu Tatra bleskově zareagovala, k čemuž jí dopomohlo také vyloučení Zelenkova. Již po devíti sekundách zužitkoval kopřivnickou přesilovou hru Martin Tomášek. Na konci 11. minuty mohlo být vyrovnáno. Opavští chybovali v rozehrávce a Jakub Mach bleskově předal puk Tomáškovi, skvělým zákrokem se ale zaskvěl gólman Wanecki.

Po necelé čtvrthodině hry se navíc zrodil třetí opavský gól. Hendrychovu ránu Hromada vyrazil, na dorážku Filipa Jánošíka z druhé strany už byl ale krátký.

Ve 28. minutě nabral rychlost Gola, po přejetí modré čáry ale nasměroval svou dělovku pouze do tyče. Opava měla v závěru prostředního dějství k dispozici přesilovku, sekání Baila ale nepotrestala.

Lépe už si Slezané počínali v 53. minutě, kdy hráli svěřenci trenéra Janečka znovu v početní výhodě. Tu zužitkoval Lukáš Peterka, jenž navýšil opavský náskok už na 4:1. Opavští měli v závěru ještě několik střeleckých možností, tu úplně poslední ale spálil domácí kanonýr Kofroň. Tomu nabil do dobré možnosti Jakub Mach, Wanecki se ovšem stihl výborně přemístit a střelu vyrazil.

Po šesti venkovních porážkách v řadě tak Opava konečně zabrala, když vyloupila Kopřivnici výsledkem 4:1. O další druholigové body budou Slezané zápolit v sobotu, kdy vycestují na led Pelhřimova.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Kluci dnes ukázali srdce a velkou touhu po vítězství. Gratuluji jim a děkuji."

Filip Lefenda