Naděje na play-off zhasla, Slezan nezvládl bitvu s Orlovou

  • středa 13. února 2019
  • Redakce

Stejně jako v uplynulé druholigové sezoně ani v probíhajícím ročníku si opavští hokejisté play-off nezahrají. Definitivně o tom rozhodla porážka Slezanů s Orlovou. Poslední celek tabulky vedl v Opavě v polovině utkání o čtyři branky, Slezan už stihl pouze zmírnit konečnou porážku v poměru 2:5.

39. kolo, středa 13. 2. 2019

HC Slezan Opava

2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

HC Orlová

Branky a nahrávky: 49. Šindelář (Spratek, Jaroš), 59. Černý (Jánošík, Malina) – 4. Pacoň (Mrowiec), 21. Macuh (Cihlář, Hovsepyan), 25. Cihlář, 27. Ballner (Tomis), 60. Macuh (Tomis). Rozhodčí: Vaněk – Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Daňa (25. Lamla) – Fědor, Bažant, Zouhar, Šindelář, Chujac, Štindl, Kocián – Bitomský, Jaroš, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Kadula, Spratek, Wolf, Peterka, Černý, Malina, Hendrych

Svoboda – Mrowiec, Šendera, Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Szturc, Kropka – Akhmetianov, Ballner, Šmíd - Hovsepyan, Cihlář, Macuh - Brodek, Smrčka, Kovařík - Pacoň, Potočný, Kysučan

Orlová vstoupila do utkání rychlou brankou. Už zkraje 4. minuty vyrazil střelu Mrowiece Daňa k Miroslavu Pacoňovi, který puk zblízka uklidil do sítě. V 9. minutě byli domácí blízko srovnání, když Šindelářovu ránu tečoval pohotově Hendrych, kotouč ale skončil na betonech Svobody.

Také druhou část hry načal lépe papírový outsider. Cihlář vybojoval puk, předal jej Roku Macuhovi a ten jej z mezikruží poslal přesně k levé tyči Daňovy klece.

Záhy se ve vlastním oslabení dostal do úniku opavský Spratek, jeho kličku ale Svoboda přečetl. A tak se pro změnu měnilo skóre opět na druhé straně. Dominik Cihlář si najel do útočného pásma a napálil puk bez rozpaků rovnou pod břevno.

To Opavským nebylo střelecky přáno. Kadula sice našel šikovně před brankou Šindeláře, ten ale zamířil těsně vedle klece. A tak zvýšila Orlová zakrátko v přesilové hře na rozdíl čtyř branek. Od mantinelu se prodral až před kasu David Ballner a zahrál střídajícímu Lamlovi na housle.

Střelecké prokletí neprolomil ve 47. minutě ani Chujac, jehož ránu zastavilo břevno. Jiskřičku naděje tak vykřesal až o dvě minuty později v přesilové hře Jiří Šindelář, který po pěkné nahrávce Jaroše vymetl levý růžek Svobodovy brány.

Necelou minutu a půl před koncem pak Lukáš Černý prostřelil z prostoru mezi kruhy Svobodu podruhé, na přerozdělení bodů už ale jeho trefa neměla vliv. Poslední slovo měli navíc nakonec hosté. Slezan totiž zkusil v závěru hru bez brankáře, kterou potrestal gólem do prázdné svatyně Rok Macuh.

Jan Šimek, Filip Lefenda


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava):