Opava vyhrála v Jičíně, hattrickem se blýskl Rousek

  • úterý 13. srpna 2019
  • Tomáš Chalupa

Generálka před Slezským pohárem vyšla na jedničku. Slezan sice na ledě Ďáblů prohrával 1:0, pěti brankami ale vývoj utkání otočil a vyhrál 1:5. Hattrickem se blýskl Tomáš Rousek.

příp., úterý 13. 8. 2019

Ďáblové Nový Jičín

1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 8. Králík (Maciuh) - 19. Rousek (Šindelář, Malina), 20. Rousek (Malina), 21. Wolf (Peslar), 53. Rousek (Wolf), 57. Zelenkov (Rousek). Rozhodčí: Novák - Majetný, Mareček. Vyloučení: 7:5, navíc Peslar 10 osobní trest do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 100

Sonnek (Baldík) - Hruška, Kobylík, Adamík, Gřesík, Janiczek, Metelka, Tolokonnikov - Kafka, Lehečka, Poruba, Maciuh, Králík, Slovák, Vaňo, Palička, Plitko, Krupa, Pecha, Irgl

Daňa (Lamla) - Peslar, Zdeněk, Šindelář, Slavík, Vilinskij, Ficek - Zelenkov, Černý, Wolf - Rousek, Malina, Herman - Šmíd, Kovařík, Kysučan - Hendrych, Horný, Římský.

Za Slezan poprvé nastoupil mladý havířovský obránce David Zdeněk, který doplnil svého kolegu Dominika Ficka, který dres Slezanu oblékl už v předchozí přípravě.

Na začátku zápasu bylo k vidění několik nebezpečných střel na obou stranách, skóre se ale měnilo až v osmé minutě, když se po nenápadné akci prosadil Králík - 1:0. Ještě před koncem třetiny ale Opava skóre otočila, dvěma přesnými trefami během 58 vteřin se zaskvěl Tomáš Rousek.

Jak dobře Opava zakončila první periodu, stejně dobře načala i tu druhou. Už po pětadvaceti sekundách vstřelil třetí branku Opavy Petr Wolf. Prostřední část hry se jinak nesla hlavně ve znamení vyloučení, kterých bylo na obou stranách požehnaně, ani jeden z týmů ale své početní výhody proměnit nedokázal.

V poslední třetině se ještě Ďáblové snažili s výsledkem něco udělat, Matyáš Daňa byl ovšem ve formě a žádný kotouč už za svá záda nepustil. A tak ještě Opava v závěru přidala další dva góly. V 53. minutě zkompletoval Tomáš Rousek hattrick a byl blízko i čtvrtého gólu, ale jeho střelu ještě těsně před brankovou čárou do branky zametl Zelenkov. V závěru měla ještě Opava možnost dvou přesilovek, skóre utkání už se ale neměnilo.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "V Osvětimi nám chybělo osm hráčů základu, dneska se dost podobala tomu, jak by měla vypadat v prvním kole, i když úplně kompletní jsme ani tak nebyli. Rozhodlo asi to, že nás podržel brankář a vepředu nám to tam spadlo."