Slezan padnul s Hodonínem

  • pátek 16. srpna 2019
  • Tomáš Chalupa

Hokejisté Slezanu vstoupili do Slezského poháru porážku. V atraktivním duelu sice vedli 1:0, Hodonín ale poté tahal za delší konec a zvítězil 4:6.

SP, pátek 16. 8. 2019

HC Slezan Opava

4:6 (2:2, 2:2, 0:2)

SHK Hodonín

Branky a nahrávky: 9. Malina (Herman), 16. Malina (Rousek), 28. Slavík (Herman), 32. Šmíd – 11. Jonáš (Mlynář), 16. Balán (Ševčík), 27. Balán (Smutný, Finsterle), 32. Matějka (Balán), 49. Matějka (Balán, Finsterle), 59. Finsterle (Matula, Matějka) . Rozhodčí: Pelc - Trčka, Hlavatý . Vyloučení: 6:7 . Využití:0:4 . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Svoboda (Lamla) – Peslar, Fědor, Ficek, Zdeněk, Slavík, Štindl, Kocián, Vilinskij – Zelenkov, Černý, Wolf, Rousek, Malina, Herman, Šmíd, Kovařík, Hendrych, Kysučan, Pělucha, Kadula

Kubáň (Hlaváč) – Bulín, Smutný, Jonáš, Matula, Leška, Balán, Finsterle, Ševčík, Miklík, Polák, Proschl, Věžník, Hasoň, Vaněk, Slabý, Spalovský, Mlynář, Charvát, Matějka, Váňa

V první třetině byl k vidění zajímavý hokej. O něco lépe do utkání vstoupil Slezan a po zásluze se ujal vedení. Herman v rohu vybojoval puk, předložil jej Malinovi a ten Kubáně propálil pod vyrážečkou. Drtiči ale dokázali už za dvě minuty vyrovnat. Jonáš si z pravého kruhu sjel blíž k brance a nekompromisně vymetl růžek Svobodovy klece – 1:1. V 16. minutě obrátil Hodonín vývoj zápasu na svou stranu. Balánova křižná přihrávka se Zdeňkovi odrazila od brusle, puk vyletěl do vzduchu a k překvapení všech skončil v opavské síti. Baník se ale z vedení radoval jen 31 sekund, protože po přihrávce Rouska se z první prosadil svou druhou brankou v zápase Vlastimil Malina. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:2.

Zápas nahoru dolů pokračoval i ve druhé periodě. Hodonín šel ve 26. minutě podruhé v zápase do vedení trefou z přesilovky, k jejímu využití mu stačilo jen pět vteřin. Finsterle vyhrál buly, Smutný od modré vypálil a před Svobodou tečoval kotouč Balán. Odpověď ale na sebe ani tentokrát nenechala dlouho čekat. Slavík se za minutu opřel na modré do kotouče a ten se zastavil až v síti – 3:3.

Ve 32. minutě šel Baník do vedení potřetí, když se po pěkné individuální akci prosadil Matějka. Jak už tomu ale bylo v zápase zvykem, ani tentokrát se Hodonín z vedení neradoval dlouho. Tentokrát Slezanu na odpověď stačilo pouhých 15 sekund, než Šmíd nenápadně nahodil od mantinelu a puk trošku překvapivě skončil v brance. Po dvou třetinách na tabuli svítil stav 4:4.

Do poslední části hry vstoupili lépe Drtiči. Matula ještě Svobodu v dobré příležitosti nepropálil, ve 49. minutě už se ale Hodonín radoval. Balán v přesilovce potáhl puk středem kluziště, u branky našel úplně volného Matějku a ten zvedl puk nad betony opavského brankáře. Čtyři minuty před koncem měl Slezan možnost přesilové hry, tu ale nesehrál dobře. A tak v závěru ještě přišla trefa do prázdné klece z hole Finsterleho.

V prvním utkání dne porazila Osvětim 11:0 Linec. Zítra se Linec střetne od 18:00 se Slezanem.


Ohlasy trenérů