Slezan nedal gól a podlehl Osvětimi. Na turnaji končí třetí

  • neděle 18. srpna 2019
  • Jan Šimek, Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté zakončili letošní Slezský pohár porážkou. Navzdory solidnímu výkonu nedokázali proti Osvětimi skórovat a prohráli 0:3. Polský klub se tak stal vítězem celého turnaje, Slezan si oproti loňskému roku polepšil a bere třetí místo.

SP, neděle 18. 8. 2019

HC Slezan Opava

0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

TH Unia Osvětim

Branky a nahrávky: 26. Wanat, 27. Protasenja (Koblar), 59. Kowalowka (Trandin). Průběh utkání: 0:3.

Daňa – Peslar, Štindl, Šindelář, Fědor, Ficek, Zdeněk, Slavík – Wolf, Černý, Zelenkov, Rousek, Malina, Herman, Juhász, Bochniak, Hendrych, Šmíd, Kovařík, Pělucha, Kadula.

Saunders – Pretnar, Wanacki, Luža, Bezuška, Zatko, P. Noworyta, M. Noworyta, Kot, Kalan, Koblar, Protasenja, Przigodzki, Trandin, Kowalowka, Krzemien, Raska, Prusak, Wanat, Dudkiewicz

Slezan si v sobotu poradil s rakouským Lincem a špatný duel nesehrál ani s Osvětimí. S Unií se Opava střetla podruhé během necelých dvou týdnů. V Polsku opavský tým v kombinované sestavě prohrál vysoko 0:7, nyní předvedl daleko lepší výkon.

Na úvodní branku zápasu se čekalo do druhé třetiny. V čase 25:26 otevřel skóre Wanat a sotva hráči polského klubu doslavili první gól, mohli se radovat znovu. Přesně o 40 sekund později totiž udeřil Protasenja a Osvětim šla do trháku.

Opavští ne a ne dostat puk za záda brankáře Saunderse. Naopak Osvětim mohla ve třetí třetině přidat gól z trestného střílení, ale to se jí nepovedlo. Definitivní tečku dal výsledku Kowalowka, jenž krátce před zvukem třetí sirény podtrhl výhru osvětimského celku v poměru 3:0.

Unia se tak mohla radovat z vítězství na Slezském poháru. Druhý skončili hodonínští Drtiči a domácí Slezan bere pomyslný bronz. Poslední místo zaujal rakouský Linec.

Konečné pořadí Slezského poháru 2019

1. Unia Osvětim
2. SHK Hodonín
3. HC Slezan Opava
4. Steel Wings Linec

Ohlasy trenérů