Vítkovická omladina přetlačila Slezan v prodloužení

  • úterý 27. srpna 2019
  • Tomáš Chalupa

Vítkovická juniorka byla po vyrovnaném utkání nakonec o chloupek šťastnější v prodloužení, ve kterém o osudu utkání rozhodl z úniku Mrva.

příp., úterý 27. 8. 2019

HC Slezan Opava

4:5p (0:2, 3:3, 1:0 - 0:1)

Vítkovice U21

21. Peslar (Černý, Wolf), 27. Peslar (Wolf), 32. Kadula (Peslar), 42. Černý (Hendrych, Peslar) – 4. Vojtovič (Beránek), 18. Ryšavý (Kylnar), 32. Machů (Potočný, Ryšavý), 38. Bochnak (Mrva), 61. Mrva.

Lamla (Svoboda) – Peslar, Fědor, Fišera, Štindl, Slavík, Kocián – Wolf, Černý, Hendrych, Rousek, Kovářík, Herman, Šmíd, Zelenkov, Peterka, Římský, Horný, Kadula

Piták (Doliška) – Mrva, Věntus, Smička, Zapletal, Bystroň, Machů – Ryšavý, Potočný, Kylnar, Vojtovič, Gebauer, Beránek, Krška, Bochnak, Krejsa, Rajčan

Slezané se v zápase museli obejít bez několika hráčů, kromě dlouhodobě zraněného Chalupy do utkání nezasáhl třeba ani Šindelář, navíc po úvodní periodě musel nuceně odstoupit Herman, u něj by se však nemělo jednat o nic vážnějšího.

Úvodní perioda vyšla lépe vítkovickým mladíkům. Ti šli do vedení už ve čtvrté minutě, když opavskou síť rozvnil Vojtovič. Tři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky se navíc dostal do úniku Ryšavý a kotouč nekompromisně zavěsil pod Lamlovo břevno. Do kabin tak hosté odcházeli s dvougólovým vedením.

Do druhé třetiny ovšem vstoupili lépe Opavští a už po sedmnácti sekundách korigoval skóre ve vlastním oslabení Peslar. Tentýž hráč se o šest minut později opřel do kotouče na modré a bylo vyrovnáno 2:2. V 32. minutě šla Opava poprvé v utkání do vedení, když se prosadil mladík Kryštof Kadula. Slezan se ale mohl radovat jen 13 sekund, pak se totiž o vyrovnání postaral Machů a ještě před koncem druhé dvacetiminutovky vrátil Vítkovicím vedení Bochnak.

Ve třetí třetině byli Slezané aktivnějším celkem a odměněni byli už po minutě hry. Po krásné kombinaci na trase Peslar – Hendrych – Černý uklízel puk do prázdné branky posledně jmenovaný. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, ve kterém domácí obraně pláchl Mrva a svým druhým gólem v utkání rozhodl.