Slezan nestačil na Šumperk, Draci Opavě nastříleli osm branek

  • středa 25. září 2019
  • Tomáš Chalupa

Tak tohle se nepovedlo. Hokejisté Slezanu v Šumperku nestačili na místní Draky a prohráli 8:1. Čtyřikrát Opavští inkasovali v oslabení.

5. kolo, středa 25. 9. 2019

Draci Šumperk

8:1 (3:0, 4:1, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 3. Milfait (Vachutka, Sedlák), 16. Drtil (Milfait), 16. Scheuter (Haloda M., Spratek), 22. Hroch (Krejčiřík), 28. Hroch (Krejčiřík), 33. Krejčiřík (Antonov), 40. Gewiese, 53. Vachutka (Jaroš, Haloda M.) – 24. Rousek (Šindelář, Ševěček) . Rozhodčí: Škach – Axmann, Pippal . Vyloučení: 4:6 . Využití: 4:1 .

Draci Šumperk: Wanecki (Peksa) – Drtil, Sedlák, Kabelka, Gewiese, Řezáč, Haloda M, Plhal – Vachutka, Milfait, Jaroš – Pokorný, Spratek, Antonov – Hroch, Scheuter, Krejčiřík – Haluza, Urban, Muller – Šíp

Daňa (21. Svoboda) – Šindelář, Zouhar, Chalupa, Zdeněk, Ficek, Fědor, Ševěček – Zelenkov, Rousek, Štindl, Hendrych, Černý, Tomi, Peterka, Malina, Wolf, Kadula, Kovařík, Pělucha, Šmíd

Skóre utkání otevřeli domácí již po necelých třech odehraných minutách. Vachutka předložil puk Milfaitovi a ten propálil Daňu mezi betony. O chvíli později mohl vyrovnat Hendrych, proti ale byl Wanecki.

V 16. minutě šli Opavští zbytečně do tří, nejprve byli v šesti a poté byl Daňa obviněn z úmyslného posunutí branky. Nabídnutou příležitostí Draci nepohrdli, nejprve se tvrdou ranou prosadil Drtil, o půl minuty později skóroval v klasické přesilovce Scheuter. Úvodní perioda tak vyzněla 3:0 ve prospěch domácích, což mělo za následek střídání v opavském brankovišti, kde Daňu nahradil Svoboda.

Ani on ovšem šumperské střelce zastavit nedokázal a kapituloval už po dvou minutách hry. Krejčiřík poslal Hrocha do úniku a ten kotouč uklidil k levé tyči. Poté se konečně prosadili i Slezané. Početní výhodu proměnil v kontaktní branku střelou z první Rousek.

Ve zbytku druhé části hry už ovšem opět diktoval tempo hry Šumperk. V 28. minutě přidal z dorážky svou druhou branku v utkání Hroch, o pět minut později úspěšně doklepl kotouč za Svobodova záda Krejčiřík. 23 sekund před zvukem druhé sirény ještě od modré vystřelil Gewiese a bylo to už 7:1.

V úvodu poslední třetiny si Slezané vytvořili několik střeleckých příležitosti, Wanecki mohl nicméně zůstat klidný. Výraznější vzrušení přinesla v Šumperku až 51. minuta, kdy střílel Jaroš, vychytal jej ale Svoboda. V čase 52:43 se Draci dočkali další branky z přesilovky. Po kombinaci se kotouč dostal k Vachutkovi a ten se nemýlil. Další branky už diváci neviděli, Slezan tak ze tří venkovních utkání nevytěžil ani bod.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Opět nám utekl začátek utkání, domácí se rychle dostali na koně. Pak jsme šli do tří, dvakrát jsme inkasovali, nicméně si myslím, že dvojka za posunutou branku byla velmi přísná. Ve druhé třetině jsme se chtěli pokusit se zápasem něco udělat, bohužel jsme zase brzo dostali branku a bylo už to těžké. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři pětky, měli jsme nějaké příležitosti, ale trápíme se v koncovce. Někteří hráči, především ti mladí, by si měli sáhnout do svědomí."